Kun Je Diepgevroren Garnalen Eten? Verrassend Antwoord

Het eten van diepgevroren garnalen kan geen kwaad. Er is geen risico op voedselvergiftiging, zelfs niet als u ze per ongeluk eet, hoewel u een smaak- en kwaliteitsverandering kunt opmerken.

Net als velen van jullie hier, hebben we daar ook vriesbrandwonden gezien op ingrediënten, vooral die zoals vlees en garnalen. Ook al doen we ons best om voedsel te bewaren, soms gebeurt er iets onverwachts. Veel mensen blijven achter met de vraag: “Kun je bevroren gebrande garnalen eten?”

In de post van vandaag wordt besproken waarom het veilig is om diepgevroren garnalen te eten (zoals hierboven vermeld) en enkele vragen te beantwoorden.

Is Het Veilig Om In De Vriezer Gebrande Garnalen Te Eten?

We hebben eerder de vraag beantwoord: Kun je diepvriesgarnalen eten? Maar weet je nog waarom? Hier is een korte uitleg:

Vriesbrandwonden worden meestal veroorzaakt door lucht die in contact komt met uw gekoelde artikelen, wat kan leiden tot uitdroging of oxidatie. Hoewel de reactie tot verschillende effecten leidt, veroorzaakt het geen bederf van je eten (in dit geval je garnaal). Het is veilig om te eten.

Hoe Weet Je Of Garnalen Een Vriesbrand Zijn?

Uw garnalen hebben mogelijk witte vlekken of een andere vreemde witte smurrie ontwikkeld terwijl ze in de koelkast stonden. Dit is een teken dat ze in de vriezer zijn verbrand. Deze reactie kan worden veroorzaakt door temperatuurveranderingen, slecht sluiten of overbevriezing.

Hier is een volledige lijst van symptomen van in de vriezer verbrande garnalen die u gewoonlijk ziet:

  • Garnalen kunnen worden gekookt of rauw zonder witte vlekken.
  • Hun consistentie is hard en korrelig.
  • Ze hebben een vreselijke geur.
  • Uitdroging resulteert in een rubberachtig mondgevoel.
  • Ze verliezen hun aanvankelijk frisse smaak.

Wat Kun Je Doen Met Diepgevroren Garnalen?

Het meest voor de hand liggende teken van diepgevroren garnalen is dat ze er super droog uitzien. Dit kan het kauwen bemoeilijken. De beste methode is dus om deze in de vriezer verbrande ingrediënten te stomen, terwijl het slechtste idee is om ze te frituren.

Maar dat is niet alles. Er zijn andere opties.

Er zijn veel online en offline kookhulpmiddelen die u kunnen helpen vriesbrandwonden te verbergen terwijl u toch een heerlijke maaltijd bereidt.

Je kunt ook andere dressings aan het gerecht toevoegen om te verdoezelen wat de garnalen missen (de hydratatie). Het zal de maaltijd ook meer smaak geven die de ingrediënten missen.

Hoe Voorkom Je Vriesbrand?

Het is belangrijk om vriesbrandwonden bij garnalen te voorkomen.

Zo voorkom je dat garnalen doodvriezen

  • Neem je garnalen meteen mee naar huis en verdeel ze over meerdere verpakkingen.
  • Dek ze vervolgens voorzichtig af met plasticfolie om te voorkomen dat de garnalen worden blootgesteld aan de omgeving. Als het al pakketten zijn, breng dan een tweede sluiting aan voor het geval er ongeziene scheuren zijn.
  • Om overbevriezing te voorkomen, noteert u de inhoud voordat u deze in de koelkast bewaart.
  • Bewaar garnalen achter in de koelkast, waar de temperatuur het laagst is om ze te beschermen tegen warmteschommelingen als je de koelkast opent.
  • Vers ingevroren garnalen moeten binnen 3 tot 6 maanden worden geconsumeerd voor het beste resultaat. Voor de beste bewaring, bevriezen bij -18 C.

Hoe Weet Je Of Garnalen Bedorven Zijn?

Het eerste teken van bedorven garnalen is de geur.

Rauwe garnalen die zijn bedorven, zullen een visachtige stank of de geur van ammoniak uitstralen. Beide zijn tekenen dat uw ingrediënten niet vers zijn en als gevolg daarvan onveilig om te consumeren. Verwende ingrediënten zullen echter een zure geur afgeven, wat duidelijk is.

Bovendien, als ze er vervaagd uitzien, kleine zwarte stippen hebben of niet die enigszins transparante grijsachtige kleur hebben, is de kans groter dat ze slecht zijn geworden. Hetzelfde geldt voor degenen van wie de granaten zijn gevallen.

Slechte garnalen kunnen ook worden herkend aan tekenen zoals schimmels en slijmerige textuur. In alle bovenstaande gevallen raden we aan om dergelijke garnalen niet te consumeren. Gooi ze in plaats daarvan meteen weg.

Hoe Lang Zijn Garnalen Houdbaar In De Vriezer?

Bevroren garnalen zijn enkele maanden houdbaar als ze op de juiste manier worden bewaard. Dus hoewel we verwachten dat winkelverpakking ondoordringbaar is en onze ingrediënten het beste beschermt, is dit niet altijd het scenario.

Je kunt je garnalen het beste in plastic wikkelen en luchtdicht afsluiten.

Garnalen kunnen een volledige 6 maanden overleven zonder risico op vriesbrand als ze veilig worden verpakt en gekoeld. De ideale bewaarduur voor garnalen is 3-6 maanden.

Zelfs na zes maanden kun je je garnalen nog eten. Het belangrijkste om te onthouden is dat 6 maanden precies de optimale tijd is om van de beste garnalen te genieten. Het is het beste advies. Het zal echter niet eeuwig in de koelkast blijven als het op de juiste manier wordt bewaard.

Ongeacht uw beste maatregelen, hoe langer u uw garnalen in de koelkast bewaart, hoe groter de kans op vriesbrandwonden.

Kunnen Eerder Ingevroren Garnalen Opnieuw Worden Ingevroren?

U kunt eerder ingevroren garnalen opnieuw invriezen. Ontdooide garnalen hebben een korte houdbaarheid van ongeveer 1 tot 2 dagen. Hoe sneller je ze kunt ontdooien, hoe malser. Bewaar ze zo snel mogelijk in de koelkast als u niet van plan bent ze meteen te verwerken of zodra u diepgevroren pakjes uit de supermarkt haalt.

Hoe Ontdooi Je Bevroren Garnalen?

Garnalen zijn klein en daardoor kun je ze snel ontdooien. Hoewel verschillende mensen ze op het aanrecht zetten om te ontdooien, geloven sommigen dat het gebruik van water of zelfs de oven de beste manier is.

Als u op zoek bent naar de koeloptie, kunt u helaas geen van deze technieken gebruiken. U mag nooit tafelsmelten gebruiken. Ook moet je alle garnalen binnen een korte tijd koken, of je nu water of magnetronmethodes gebruikt.

Uw koelkast, die 12 tot 24 uur nodig heeft om te ontdooien, is de enige aanvaardbare methode om garnalen te ontdooien. Omdat uw koelkast de hitte onder de 40 F houdt, komen uw garnalen nooit in een risicovolle omgeving terecht waarin ze bederven wanneer ze het ontdooiproces ondergaan.