Panang Curry Versus Rode Curry. Wat Is Het Verschil?

Curries zijn een van de meest bekende gerechten ter wereld. Inderdaad, veel landen en culturen ontwikkelen verschillende versies van het gerecht en maken curry’s nog populairder en wijdverbreider.

Soms kan het moeilijk zijn om het verschil te zien tussen hun fusies, met name Panang-curry en rode curry.

Snelle Feiten

Panang-curry:

  • Dikkere consistentie.
  • Neem veel pinda’s.
  • Minder pikante smaak.
  • Zoetere smaak

Rode curry:

Het bericht van vandaag geeft meer informatie over deze twee gerechten.

Wat Is Panang Curry?

Panang curry, ook wel Penang of Penang genoemd, is een beroemd pittig gerecht uit Penang (een Maleisisch eiland voor de kust).

Omdat het minder rode pepers gebruikt, smaakt het doorgaans minder intens dan klassieke rode curry. Zijn kruidigheid is nog steeds sterk. Bovendien is het veel zoeter dan Thaise curries omdat het kokosmelk en pinda’s als hoofdbestanddelen bevat.

Wat Is Rode Curry?

De roodachtige kleur van dit gerecht komt van de rode pepers die mensen gebruiken om het gerecht te maken. Veel koks geven de voorkeur aan pepervlokken boven echte rode pepers, waardoor het gerecht een diepere rode kleur en een rijkere smaak krijgt.

Het is heter dan gele curry’s, die veel Indiase smaakmakers gebruiken. Het is echter minder intens dan groene curry (die veel pittigere groene paprika’s bevat).

Ook de pasta, die in het Thais kreung gaeng phet Daeng wordt genoemd, fungeert als de basis van zoveel gerechten. Tegenwoordig bevatten verschillende recepten van dit voedsel inderdaad dit ingrediënt.

Waarom Verwarren Mensen Deze Twee Vaak?

Deze twee gerechten hebben veel overeenkomsten waardoor het voor gasten gemakkelijk is om ze te verwarren. Om te beginnen zijn ze allemaal rood en vurig.

Verrassend genoeg weten Thais niet dat rode curry bestaat. Alle curry met een roodachtige toon, namelijk Panang curries, valt onder deze brede uitdrukking.

Verschillende rode curry’s, waaronder Gaeng Ped, smaken vergelijkbaar met wat we in de Verenigde Staten identificeren als Thaise rode curry. Dus, om de verschillen tussen Panang en rode curry te zien, moet u de Amerikaanse normen goed toepassen.

Het Spectrum Spectrum

Naar verluidt is de vurige Thaise keuken mogelijk over de hele wereld verkrijgbaar. Elke curry kan echter extreem intens zijn als je niet de juiste smaakpapillen hebt. Bovendien variëren Thaise curry’s aanzienlijk in hun hoeveelheid pittigheid.

Er zijn inderdaad tot drie niveaus van kruidigheid in gewone curries: mild, zacht en heet.

  • Heet: Gerechten met pepers als belangrijk element zijn over het algemeen heet. Zowel rode als groene curry’s kunnen pittig zijn, waarbij de groene het meest pittig is.
  • Mild: Deze gerechten bevatten ook pepers, maar andere smaakmakers en specerijen maken ze enigszins smaakvol. Een gele met kurkuma en citroengras is een uitstekende demonstratie.
  • Mellow: Mellow curry’s kunnen ook pepers bevatten, maar de dominante smaak komt van de toevoegingen die het niveau van kruidigheid verminderen. Panang heeft bijvoorbeeld een milde smaak en een nootachtige smaak van pinda’s.

Smaak En Textuur

Deze twee zijn niet alleen verschillend in hun pittigheid, maar hebben ook verschillende smaken en consistentie.

Vissaus en garnalensaus geven rode curry zijn zure en peperige smaak. Dezelfde ingrediënten bestaan ook in Panang-curry, maar er zijn ook een paar andere smaakmakers.

In Panang zijn pinda’s het belangrijkste ingrediënt dat het smaakprofiel van de gerechten verandert. Dankzij de zoetheid van de pinda’s wordt de intensiteit van dit gerecht milder.

Bovendien vraagt de rode bereiding om meer paprika’s, terwijl de Panang-versie om minder vraagt. Er is veel overlap in ingrediënten die een breed scala aan smaken kunnen veroorzaken.

Sommige rode currygerechten bevatten inderdaad ook tomatensap als een van de ingrediënten, wat de intensiteit vermindert en het zeer smaakvol maakt.

Deze is consistenter in termen van consistentie dan de Panang. Het is meer waterig en slushy. Vanwege de verschillen in bereiding serveren mensen elk van deze curry’s naast verschillende voedingsmiddelen.

Recepten En Gerechten

Vanwege hun verschillende smaken en texturen worden Panang en Red Curries op verschillende manieren geserveerd.

Zoals eerder vermeld, heeft de rode of een vloeibare textuur, waardoor het de beroemde basis wordt van veel soepen in de meeste Thaise restaurants.

Panang daarentegen is dikker. Panang is dikker, dus het wordt niet vaak als soep geserveerd. In plaats daarvan combineren de meeste eetgelegenheden Panang met rijst. Het is aan jou om te beslissen hoe je deze heerlijke lekkernijen wilt serveren.

Rode curry kan ook worden gecombineerd met gevogelte of gevogelte, terwijl Panang geweldig is met rundvlees.

Kokosmelk wordt gebruikt bij de bereiding van het roodgekruide gerecht. De meeste Panang-gerechten gebruiken echter kokosroom. De verschillen in kokosroom en kokosmelk dragen ook bij aan het onderscheid tussen gerechten. Daarnaast draagt de kokosroom ook bij aan de algehele dikte.

Het is belangrijk om te onthouden dat er niet één juist antwoord is. Wie zure en vurige curry’s wil, moet kiezen voor de rode curry-versie. Als je van een rijke en fluweelzachte curry houdt, is Panang-curry misschien een goede optie.

Denk aan uw warmte-uithoudingsvermogen en uw smaak. Je kunt beginnen met Panang als je niet gewend bent aan vurige gerechten. Je maag kan misschien niet plotseling tegen pittige curry’s.

Currygeheimen

Met specifieke kooktips kunt u het meeste uit uw componenten en ideeën halen, of u nu een rode curry of Panang-curry maakt. Helaas kunnen veel thuiskoks, door het weglaten van dergelijke belangrijke details, de Thaise curry die ze genoten in de Thaise restaurants niet namaken.

Pas na het selecteren van een recept om uit te voeren de onderstaande richtlijnen toe:

Thaise curry’s zijn heerlijk omdat elk ingrediënt bijdraagt aan hun voortreffelijke smaak. Vertragen is de sleutel tot het ontketenen van de ware essentie van elk ingrediënt.

Houd de temperatuur op een laag-gemiddelde stand en neem de tijd voor elke fase. Als je de inhoud oververhit, verliezen ze hun smaak, maar als je ze lang genoeg kookt, zullen de smaak en het aroma verbeteren.

Het is een goed idee om de pasta in olie te roerbakken. Zorg ervoor dat de currypasta kookt voordat je deze aan de olie toevoegt. Het zal de smaak bederven.

Laat het eiwit sudderen tot de currypasta volledig gaar is. Hierdoor kan de currypasta karamelliseren, waardoor het aroma en de smaak van elk vlees, vis of groente naar keuze kan worden behouden. Inderdaad, hoe meer smaak de ingrediënten uit de curry halen, hoe langer het gerecht duurt.

De Curry-zorgen

Hoewel de meeste mensen geen pepers in curry kunnen eten, betekent dat niet dat ze slecht zijn voor hun gezondheid. Integendeel, deze delicatesse bevat veel smaakmakers en kruiden met geneeskrachtige eigenschappen, wat helpt om de positieve voedingsvoordelen van de gerechten aan te pakken.

Terwijl pepers je maag kunnen laten karnen, heeft curry andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor je spijsvertering. Drie van de meest populaire kerriekruiden zijn kurkuma, komijn en koriander. Ze hebben allemaal voedingswaarde.

Kurkuma is rijk aan ontstekingsremmende stoffen. Komijn heeft antibacteriële eigenschappen en antioxiderende voordelen. Wanneer kurkuma en komijn samenwerken, helpen ze je buik te kalmeren en ongemak in je lichaam te verminderen.

Als je bang bent dat pepers de voedingsvoordelen teniet doen, heb je het mis, want dat doen ze niet. In paprika’s verlaagt een stof die bekend staat als capsaïcine de hartslag en maakt endorfine vrij, een chemische stof die helpt de pijn te verdoven. Daarom voel je je zo opgetogen na een bezoek aan een Thais restaurant.

Ook de geneeskrachtige voordelen van Thaise curry’s zijn rijk aan knoflook, een populair ingrediënt in Thaise gerechten. Knoflook is een van de meest hart-gezonde ingrediënten die er zijn. Het verbetert ook de immuniteit tegen bacteriële en allergene ziekten.

Pinda’s in Panang-curry zijn de enige grote zorg voor sommige mensen. Maar iedereen met notenallergieën moet dit gerecht vermijden.

Hoe Komt Panang Curry Aan Zijn Naam?

Penang, een Maleisisch schiereiland aan de kust, is de geboorteplaats van het Panang-currygerecht.

Velen geloven dat het gerecht is gemaakt door de islamitische immigrantengemeenschap die Indiase kruiden naar het gebied heeft gebracht. Het is vaak zoeter dan traditionele Indiase curries omdat Thaise mensen het gerecht naar hun smaak hebben aangepast.

Is Groene Curry Pittiger Dan Rode Curry?

Groene curry is een mildere versie van rode curry en wordt vaak gebruikt in Thaise restaurants in de Verenigde Staten. Het authentieke recept vereist echter Birds Eye-pepers, die aanzienlijk heter zijn dan rode pepers. Als gevolg hiervan is de traditionele groene de heetste van allemaal.

Welke Thaise Curry Is Het Meest Pittig?

De rijkdom van gemalen pinda’s overheerst de intensiteit van Panang-curry, waardoor deze het minst heet is. Omgekeerd, aangezien er niet zoveel paprika’s nodig zijn als in verschillende gerechten, kan massaman curry op een vergelijkbare schaal zijn.