Moet Je Kip Koken Voor Enchiladas? En Waarom

Als het meest geconsumeerde pluimvee wereldwijd, is kip veelzijdig, zowel in zijn rol in recepten als in hoe het kan worden gekookt. Je vraagt je misschien af wat de beste manier is om kip te koken voor enchiladas.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je enchilada’s perfect kunt maken.

Kun Je Kip Koken Voor Enchiladas?

Kip koken voor enchiladas kan een snelle en gemakkelijke manier zijn om gezond voedsel te bereiden. Het kan niet alleen geen kwaad, maar het heeft ook veel voordelen, zoals het voorkomen van bepaalde ziekten en een verhoging van het gehalte aan voedingsstoffen.

Waarom Zou Je Dat Moeten Doen?

Enchilada is een Mexicaans gerecht dat bij verschillende garnering past, zoals salades, sauzen of rijst. Wat maakt gekookte kip zo goed voor dit gerecht?

Enchiladas worden meestal geserveerd met bijgerechten, zoals hierboven vermeld. Het is niet nodig om de ene component de andere te laten domineren om harmonie te bereiken. Koken is de zekerste manier om de rijkdom van het eiwit naar voren te brengen zonder sterke seizoenen op het gehemelte op te leggen.

Diabetes heeft meer kans op een hoger risico wanneer kookmethoden op hoge temperatuur zoals roosteren en grillen worden gebruikt. Koken brengt dergelijke risico’s echter niet met zich mee.

Als u met bouillon kookt, kunt u deze bewaren voor toekomstige kookdoeleinden. Kippenbouillon wordt gebruikt voor veel op soep gebaseerde gerechten. Het heeft veel gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ziekte. Nostalgisch naar moederliefde, geen wonder dat (kippen)soep voor de ziel een vertederend gerecht is geboren uit kippenbouillon.

Wat Zijn De Stappen?

Methode #1: Een Soeppan Gebruiken

Het gebruik van een gewone soeppan is de meest gebruikelijke methode om kip voor enchiladas te koken. Hoewel er veel stappen bij komen kijken, zult u merken dat ze heel gemakkelijk te volgen zijn. Laten we beginnen!

Je hebt een soeppan/gewone pan, een kip en een thermometer nodig.

Stap 1: Bepaal uw vloeibare basis

Je kunt water of bouillon gebruiken. Het primaire doel is om de sappigheid en malsheid van het eiwit te behouden, en beide kunnen dit bereiken.

Je kunt voor water gaan, omdat het geen andere toevoegingen nodig heeft dan basiskruiden. Groenten en kruiden zijn de meest voorkomende toevoegingen aan bouillon. Eiwit absorbeert de vloeistof die is verrijkt met groenten of kruiden, wat bijdraagt aan de smaak.

Stap 2: Breek je kip in stukken

Als je niet de hele kip hebt gekocht, moet je hem slachten. Alle delen van de kip kunnen worden gebruikt voor enchiladas, zolang het maar eiwit is. Dijen en borsten zijn echter meestal de gezondere en meer geprefereerde opties. U kunt de schil verwijderen voordat u uw kip kookt om de vetinname te verminderen.

Bekijk deze video om te visualiseren hoe je een kip afbreekt. Als je klaar bent met slachten, verzamel dan de stukjes die je in de pot wilt doen.

Stap 3: Kruid je kip

Voeg eventueel zout en peper toe aan het water. Je kunt ook groenten en kruiden toevoegen om een bouillon te maken.

Stap 4: Kook en laat sudderen

Vul je pot met water totdat de inhoud volledig onder staat. Bedek je pot met water en breng het naar het fornuis. Zet het fornuis op hoog vuur en wacht tot het water kookt.

Terwijl de vloeistof kookt, zet je het vuur laag tot medium en laat je het sudderen tot de kip goed gaar is.

Stap 5 – Controleer de temperatuur

Gebruik een thermometer om de temperatuur regelmatig te controleren terwijl je aan het sudderen bent. U moet de temperatuur van elk deel van de kip zorgvuldig controleren wanneer u het kookt. Je kip wordt droog als het de dikte van het eiwit bereikt bij 160-74 C.

Je kunt ook door het midden van je stukken snijden en controleren of het midden volledig gaar is. Het is niet nodig om de vorm van het eiwit te behouden, omdat het uiteindelijk in enchilada’s zal worden gebruikt.

Stap 6 – Rust en versnipper

Als het koken klaar is, laat je je kip minstens 7-10 minuten rusten op een snijplank of een bord. Dit geeft het eiwit voldoende tijd om af te koelen voordat je het versnippert.

Je kunt je handen of 2 vorken gebruiken om je kip te versnipperen. Nu heb je je eiwit klaar om te gaan voor enchiladas.

Methode #2: Een Slowcooker Gebruiken

Het koken van kip met een slowcooker vereist niet veel van uw kant. Als u vooruit plant, kan een slowcooker u tijd en moeite besparen. U kunt een timer instellen om andere taken uit te voeren terwijl u kookt. Laten we erin springen!

Je hebt een slowcooker, een vogel, een thermometer en peper en zout nodig.

Hoe doe je het?

Stap 1: Kies je vloeistof. Het heeft de voorkeur om bouillon te gebruiken, maar dat is aan jou.

Stap 2: Breek je kip in stukjes en doe de stukjes in de slowcooker.

Stap 3: Kruid je kip en voeg kruiden of groenten toe zoals je wilt.

Stap 4: Vul het fornuis met water en sluit het deksel. Zet de slowcooker 4-6 uur op de lage stand.

Stap 5 Verwijder je eiwit en laat het 10 minuten rusten. Versnipper je kip met je handen of 2 vorken.

Welk Type Kookgerei Moet Je Gebruiken?

Bij het koken moet je twee keer beslissen: de eerste keer dat je de vloeistof kiest, de tweede keer dat je het juiste kookgerei kiest.

Over het algemeen is elk type pot, of het nu een gewone pot, soeppan of slowcooker is, prima als je met water gaat. Het is echter het beste om een soeppan of een slowcooker te gebruiken als je kiest voor een bouillon.

Om onderscheid te maken, werken een gewone pan en een soeppan op dezelfde manier als het gaat om het koken van kip, beide vereisen meer handmatige inspanning, omdat u de hitte tijdens het koken moet aanpassen. In tegenstelling tot de eerste twee, is een slowcooker een elektrisch apparaat dat automatisch kookt bij het instellen, maar vraagt om een veel langere kooktijd.

Ter vergelijking: het grootste nadeel van een gewone pot is dat hij na het koken constante aandacht vereist. Als de temperatuur boven de 74 C komt, gaat de eiwitsmaak verloren. De malsheid van het eiwit wordt uitzonderlijk goed bewaard door een slowcooker, maar het vereist planning en geen manipulatie tijdens het gebruik.

Dat gezegd hebbende, denk na over welke je het prettigst vindt en kies dienovereenkomstig.

Wat Te Doen Met De Restjes?

Nu u klaar bent met het koken en bereiden van uw kip voor enchilada’s, hoe zit het met de rest? De rest kun je het beste bewaren voor toekomstig gebruik. De rest kun je bewaren in een ritssluitingszak of in luchtdichte containers. Ze gaan maximaal vier dagen mee.

De vervaldatum komt pas vier maanden na de oorspronkelijke opslag. Kip is veelzijdig gevogelte, dus er zijn veel toepassingen voor dit eiwit.

Sandwich, pizza, kippensoep, kippenspaghetti, noedelsoep, kipsalade, taco’s, stoofpot, geserveerd met rijst, of zelfs enchiladas met een gloednieuwe vullingmix, ideeën raken nooit op!

Hoe Maak Je Je Enchilada’s Nog Lekkerder?

Enchiladas zijn zelden compleet zonder bijgerechten. Er zijn veel opties om uit te kiezen, waaronder enkele van de meest voorkomende complimenten, zoals guacamole, koolsalade, chips, salsa en salades.

Wat betreft de sauzen, als je streeft naar een gezonder dieet, ga dan aan de slag met deze gezonde alternatieven.

Laatste tip: Experimenteer! Je kunt enchiladas maken met elke combinatie van vullingen. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen! U zult aangenaam verrast zijn door het resultaat, maar het is een continu proces.

Conclusie

Zo kook je de perfecte kip voor enchiladas. Je kunt elk type pan of slowcooker gebruiken om de kip te koken.

Kip is een veelvoorkomend eiwit en daarom kan de keuze voor gekookte kip soms basaal aanvoelen. Het kan worden omgevormd tot een persoonlijke reis met de vele manieren waarop je een enchilada kunt maken. Waarom zou je het niet eens proberen?