Wat Te Doen Met Overgebleven Fudge? 4 Eenvoudige Methoden

Wat doe je met overgebleven fudge?

Ik heb nog wat fudge over die ik moet gebruiken, maar ik weet niet hoe ik het moet opwarmen of of het eetbaar is.

Misschien maak je zelfgemaakte chocoladefudge voor een speciale traktatie en heb je wat over.

Misschien heeft iemand je een pan geschonken die gevuld is met in de winkel gekochte chocoladefudge. Je wilt geen 12 stuks eten.

Dus wat doe je met overgebleven fudge?

Je zult er misschien versteld van staan hoe veelzijdig dit dessert is op het gebied van koude-weergerechten.

En één ding is zeker, niemand zal het je kwalijk nemen dat je de heerlijke traktatie helemaal alleen eet, rechtstreeks uit de container.

Maar overweeg deze suggesties om het meeste uit je overgebleven fudge te halen.

Gebruik Het In Hartige Gerechten

Fudge kan als dessert worden gegeten, maar je kunt het ook gebruiken in hartige gerechten zoals kiptaart en runderstoofpot.

Deze mix van smaken lijkt in eerste instantie misschien vreemd, maar het zal je misschien verbazen hoe goed ze samengaan.

De rijke chocoladesmaak contrasteert mooi met de stevigere ingrediënten van het hoofdgerecht.

Probeer wat overgebleven fudge toe te voegen aan een stevige herfstsoep, of leg wat onder de kipfilets voordat je gaat bakken voor een geweldig hoofdgerecht.

Het Kan Worden Gebruikt Om Toppings Van Ijs Te Maken

Fudge maakt ook een heerlijk andere topping van ijs, wat op brownies of andere gebakdesserts voor persoonlijke ijscoupes, wanneer je maar wilt.

Deze speciale traktatie zal geliefd zijn bij uw familie.

Wat Dacht Je Van Een Paar Smores!

Je kunt ook overgebleven chocoladefudge gebruiken om decadente smores te maken.

Vervang gewoon de Graham-crackers door in chocolade gedompelde marshmallows en geniet ervan.

Zelfs als het in folie is gewikkeld, plaats het niet direct op de vlammen.

Het is echt mogelijk om marshmallows op die manier te verbranden, en je extra chocoladeachtige traktatie zal veranderen in een grote verbrande puinhoop in plaats van een geweldig dessert.

Voor extra smaak kun je altijd wat marshmallow aan het mengsel toevoegen.

Het Kan Worden Ingevroren

Als je bang bent dat je fudge bederft voordat je de kans krijgt om alles op te eten (hoewel we weten dat dat geen probleem zal zijn. Je kunt restjes invriezen.

Het gaat langer mee, maar je moet wachten tot het ontdooid is voordat je er weer van kunt genieten.

En dat is helemaal geen probleem.

Hierdoor kan uw gezin nog vele maanden genieten van zelfgemaakte fudge nadat de feestdagen voorbij zijn.

Wat Moet Ik Doen Met Geflopte Fudge?

Als je fudge zacht is, schraap je hem terug in een grote pan en voeg je 1,5 kopjes water toe.

Roer de fudge op laag vuur totdat deze is opgelost.

Voeg 1,5 kopjes water toe aan de pan als je fudge te hard is. Roer de fudge op laag vuur tot hij smelt.

Kan Van Fudge Een Vloeistof Worden Gemaakt?

Ja, fudge kan worden gesmolten.

Maar het smelt pas als het ongeveer 125 graden is.

Het wordt zachter als je het in de zon laat staan. Het zal echter niet smelten zoals snoeprepen.

Hoe Kun Je Harde Fudge Zachter Maken?

Om fudge zachter te maken, doe je het in een zak met brood.

Sluit het goed af en wacht 10 uur.

Kun Je Fudge Smelten Om Opnieuw Te Maken?

Ja.

Je kunt de fudge smelten en opnieuw maken als hij niet goed hard is.

Doe het in een grote pan met dikke bodem.

Hoe Lang Blijft Fudge Goed In De Koelkast?

Het is maximaal 2 weken houdbaar.

Hoe Kun Je Fudge Lang Oud Houden?

Je fudge kan worden bewaard in luchtdichte containers zoals Tupperware of Saran-wrap. Je kunt het ook vacuüm verzegelen.

Je kunt de fudge op elk moment eten. Haal het een paar uur van tevoren uit de vriezer en laat het op het aanrecht ontdooien.

Waarom Was Mijn Fudge Zo Droog?

Je fudge is droog geworden omdat je hem te gaar hebt gekookt, hij is te veel gekristalliseerd of je hebt hem te veel op de verkeerde temperatuur geslagen.

Als je niet oppast bij het afkoelen, kan het erg moeilijk worden.

Wat Kan Ik Doen Met Fudge Die Niet Hard Is Geworden?

In dat geval moet je het langer of op een hogere temperatuur koken.

Mijn Fudge Is Toffee Geworden!

De reden dat je fudge toffee is geworden, is dat je het niet op een temperatuur hebt gekookt die hoog genoeg is.

Fudge die onder 232 F wordt gekoeld, wordt taai en vochtig.

Waarom Is Mijn Fudge Veranderd In Karamel?

Wanneer fudge in karamel verandert, komt dat omdat de temperatuur verkeerd is.

Fudge kan worden gekookt op 232-112 C (111-112C)

Al het andere zal de textuur van je fudge veranderen.

Hoe Maak Je Fudge?

Om fudge te maken, moet je een pan gebruiken die goed opwarmt.

Dit zorgt ervoor dat het voedsel niet aan je pan blijft plakken tijdens het koken.

Om suikerkristallen aan de zijkanten van je pan op te lossen, kun je ze voor het koken met water bestrijken.

Roer nooit tijdens het koken, anders kan de suiker opnieuw kristalliseren.

Hoe Koel Je Fudge?

Fudge kan het beste worden gekoeld door ze op een marmeren plaat te leggen.

Is Het Mogelijk Om Fudge Te Maken In De Regen?

Nee, je moet geen fudge maken als het regent of vochtig is.

Het kan water uit de atmosfeer opnemen.

Kun Je Fudge Repareren Die Te Zacht Is?

Er zijn veel oplossingen die u kunt proberen.

Poedersuiker is een andere optie.

Als de fudge niet gestold of hard wordt, zal dit helpen.

Je kunt ook water aan maizena toevoegen.

Conclusie

Fudge kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, wat het beste is.

Het zou een uitstekend kerstcadeau zijn en zou zelfs naar uw familie in het buitenland kunnen worden gestuurd als u hen dit seizoen wat liefde wilt tonen.

Of gebruik het als topping op ijs of in plaats van glazuur op koekjes.

Je kunt creatief zijn met overgebleven fudge. Er zijn veel manieren om ervan te genieten.