Hoe Frites Te Snijden. Ace It Like A Pro!

Hoe Frites Te Snijden. Ace Het Als Een Pro!

Drie eenvoudige ingrediënten creëren een van de meest geliefde voedselproducten ter wereld: aardappelen, olie, zout en aardappelen. Eerlijk gezegd, heb je ooit iemand ontmoet die niet van friet houdt?

Hoewel ze relatief eenvoudig te maken zijn, zit het moeilijkste waarschijnlijk in de snijmethode. We hebben niet allemaal geweldige hakvaardigheden.

In dit artikel vind je drie eenvoudige manieren om thuis frietjes te maken.

De methoden die we hebben geselecteerd, zijn beproefd en getest en eerlijk gezegd, onfeilbaar. Iedereen kan binnen enkele minuten perfecte frietjes snijden!

Apparatuur Voor Het Snijden Van Friet

Voordat we ingaan op de details van het snijden van aardappelen in friet, is het belangrijk om te begrijpen wat de beste apparatuur is voor deze taak. Alle dingen die we noemen, zijn afkomstig van persoonlijke processen van vallen en opstaan.

Beste Frietjes Met Aardappelen:

Als je denkt dat alle aardappelen hetzelfde zijn, dan zul je super verrast zijn door ons volgende deel. Wist je dat er de beste aardappelsoort is om de knapperigste frietjes te maken? Denk je echt dat de friet die je bij McDonalds eet, dezelfde is als die je thuis gebruikt?

Als je de beste frietmethodes en recepten hebt gevolgd en toch thuis geen knapperige, malse frietjes kunt maken, moet je controleren welke aardappelen je gebruikt. De meesten van ons gebruiken alles wat beschikbaar is in onze lokale boodschappen.

  • De beste aardappelsoort voor je handgesneden frietjes is Russet Potatoes , ook wel bekend als Idaho Potatoes .

De reden waarom ze de beste zijn, is vanwege hun hogere zetmeelgehalte. Deze friet is krokanter en steviger dan andere soorten.

Hier zijn enkele redenen om roodbruine aardappelen te gebruiken voor uw volgende vers gesneden fritessessie

  • Minimaal vocht- en waterniveau
  • Na het frituren heeft het een luchtige textuur
  • Rijk aan voedingsstoffen en vezels
  • Maakt lange, rechte frieten
  • Na het bakken zijn ze heerlijk en krokant.

Wat je ook gebruikt, gebruik geen vastkokende aardappelen , omdat ze je friet erg drassig en vettig maken. Vastkokende aardappelen hebben een hoger vochtgehalte, wat perfect is voor jus en gaas. Maar om te frituren heb je iets nodig dat niet te veel olie opneemt.

Beste Olie:

We gebruiken de olie in onze voorraadkast. Wat velen van ons niet weten, is dat elk type frituurolie een specifiek doel heeft. Je moet niet zomaar olie gebruiken om te frituren. Dit komt omdat verschillende oliën verschillende rookpunten hebben.

De beste olie voor frites of elke vorm van frituren is iets dat zeer hoge hitte aankan. De meeste oliën beginnen af te breken bij gemiddelde tot hoge temperaturen. Hierdoor worden oliën broos en kan voedsel bitter, slecht of rokerig gaan ruiken.

Dit zijn enkele van de meest rookarme oliën:

  • Koolzaadolie
  • Zonnebloemolie
  • Geraffineerde arachideolie
  • Mais olie

Een ander ding om in gedachten te houden is de smaak van de olie zelf. Sommige oliën hebben een kenmerkende geur of geur die uitstekend werkt bij bepaalde gerechten.

Sesamolie heeft een geroosterd, nootachtig aroma dat goed samengaat met gegrild of geroerbakt voedsel. Sesamolie zal raar smaken als het wordt gebruikt op kippenvleugels en steaks.

zonnebloemolie en koolzaadolie zijn geweldig om te frituren omdat ze de smaak van de friet niet veranderen en bestand zijn tegen hoge temperaturen. Er zijn veel plantaardige oliën die kunnen worden vervangen door plantaardige olie.

Beste Mes

Om aardappelen in frietjes en partjes te snijden, heb je geen fancy keukengerei en messen nodig; een eenvoudig koksmes is alles wat je nodig hebt. Maar er zijn veel soorten koksmessen.

Het is een van de meest gebruikte keukengereedschappen voor alle soorten hakken. U hebt een exemplaar van hoge kwaliteit nodig met vlijmscherpe randen en langdurig randbehoud.

Japanse messen staan bekend om hun hoogwaardige vakmanschap. Je kunt onze lijst met beste Japanse messen bekijken om hier meer over te weten.

Snijplanken

Kunststof snijplanken zijn verkrijgbaar tegen verschillende prijzen. Hoe verleidelijk het ook mag lijken, alle professionele koks raden aan om er geen te kopen.

Dit komt omdat kunststof snijplanken erg mobiel zijn.

Het beste type snijplank is degene die is gemaakt van echt hout . Echte houten planken zijn zwaar, dicht en solide. Ze zijn geweldig voor snijden en hakken.

Aardappelfrietjes Maken

Er zijn veel manieren om frietjes te snijden. Vandaag zullen we het hebben over drie verschillende die geweldig werken.

Klassieke Frietjes:

  1. Aardappelen schillen is een must als je klassieke frietjes wilt maken. Voordat u uw aardappelen schilt, spoelt u ze grondig af en verwijdert u al het vuil. Gebruik vervolgens een dunschiller om de schil te verwijderen. Dep ze daarna droog en leg de aardappelen op je snijplank.
  2. Aangezien klassieke frietjes een beetje dikker zijn, snijdt u elke aardappel in plakjes van 2,5 cm. Snijd ze eerst in de lengte door.
  3. Alle stukken moeten op elkaar worden gestapeld. Snijd vervolgens in inches. Ze moeten er allemaal bijna identiek uitzien. Het is prima als sommige stukken er een beetje ongelijk uitzien. Klassieke frietjes zien er huiselijker uit als ze niet bij elkaar passen.

En daar ga je, je aardappelen zijn klaar om te frituren!

Huisgemaakte Friet

Zelfgebakken gerechten zijn een favoriete weekendtraktatie. Ze zijn veel gemakkelijker en gezonder omdat ze niet in diepe olie worden gekookt. Hier leest u hoe u aardappelen snijdt voor huisgemaakte friet.

  1. Gebruik koud water om de aardappelen af te spoelen en te wassen. Droog ze voorzichtig af.
  2. Gebruik voor het in de lengte snijden van plakjes een hakmes of koksmessen . Deze plakjes zijn veel dikker in vergelijking met klassieke frietjes.
    Om ze te snijden, houdt de ene hand de aardappel vast en de andere gebruikt de andere om hem vast te houden. Dit zorgt voor een veilige grip.
  3. U kunt de huid aan of uit laten staan, afhankelijk van uw voorkeur. De schil is een geweldige manier om knapperigheid toe te voegen na het frituren.
  4. Leg de plakjes op een bord en snijd ze vervolgens in reepjes van centimeters. Het proces is bijna hetzelfde als bij gewone friet.
  5. Snijd vervolgens elke streep in twee/drie verschillende secties, afhankelijk van de maat. Elke sectie moet 2,5 cm lang zijn, zodat ze er allemaal uitzien als rechthoekige kubussen.
    Ze kunnen op elke gewenste maat worden gesneden. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze frituren.

Je kunt ze in grotere stukken snijden als je ze wilt bakken. Ze kunnen uitdrogen als ze te klein zijn. En dat is het zowat!

Frietjes In Restaurantstijl:

Is het je ooit opgevallen hoe knapperig restaurantfrietjes kunnen zijn? Een groot geheim achter hun beeldschone frietjes is de manier waarop ze worden gesneden. Frieten gemaakt in restaurants zijn dunner dan gewone frites.

Je kunt je voorstellen wat een pijn dat zou zijn om te snijden voor gemiddelde thuiskoks zoals wij. De meesten van ons hebben zeer beperkte mesvaardigheden.

Als je niet zo goed bent in hakken, zoals wij, is er een spiekbriefje waarmee je elke keer weer perfecte frietjes kunt snijden. We gebruiken een mandoline, je raadt het al.

Als u een transversale mandoline gebruikt, wordt dit het gemakkelijkste ooit. Deze methode wordt door veel restaurants gebruikt om hun friet te snijden. Controverse!

Dus hier is hoe je frietjes in restaurantstijl maakt met een mandoline:

  1. Maak voor een basismandoline gelijkmatige aardappelschijfjes die je vervolgens met een mes moet snijden. Let er bij het handmatig afsnijden van de aardappelen op dat ze niet te groot zijn.
  2. Het enige wat je voor de dwarsdoorsnijdende mandoline hoeft te doen is de gewenste schijfbreedte te kiezen en de aardappelen door het gat te duwen. Heeft het nog meer uitleg nodig? Het is zo simpel. Wees voorzichtig en gebruik een vingerbeschermer om uw handen te beschermen.

Tips Voor De Perfecte Zelfgemaakte Frites

Nu je weet hoe je je aardappelen het beste in frietjes kunt snijden, is het tijd om ze op de juiste manier te maken. Er zijn eigenlijk veel verschillende methoden en manieren om frites te maken.

Elke persoon heeft een favoriet, maar vandaag zullen we onze tips met je delen om de knapperigste friet ter wereld te maken! Krijg je te veel? Nou, het zal beter zijn dan alles wat je tot nu toe hebt geprobeerd.

Hier is onze stapsgewijze handleiding om de perfecte frietjes te maken:

Stap 1 Laat je gesneden aardappelen 10-20 minuten rusten in een kom met water, afhankelijk van hoe lang je nog hebt. Professionele koks laten hun aardappelen 24 uur weken voordat ze de volgende dag worden gebakken. Dit proces verwijdert al het zetmeel uit de friet en maakt ze superkrokant.

Stap 2: Droog daarna je aardappelen af met een schone handdoek. Om zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen te halen, kunt u ze op een ovenrek plaatsen.

Als je tijd hebt, laat ze dan een uur of langer in de open lucht zitten. Het lijkt misschien teveel werk om frietjes te maken, maar krokante frietjes zijn de moeite waard.

Stap 3: Als je een friteuse hebt, gebruik die dan als de beste manier om ze te frituren. Heb je geen friteuse, gebruik dan een grote koekenpan met voldoende olie om de frietjes helemaal onder te dompelen. Laat de olie matig heet worden.

Stap 4 Leg alle frietjes in de hete olie. Laat ze nog een paar minuten koken. De tijd hangt eigenlijk af van hoe groot je aardappelen zijn. Als algemene regel geldt: wacht tot de frietjes gaar zijn, maar kleur ze nog niet.

Stap 5 Haal ze uit de olie en laat ze afkoelen op een rooster. Om tijd te besparen, kunt u grotere batches maken door ze in kleinere secties te maken.

Je kunt ook een bos friet blancheren en in de vriezer bewaren om diepgevroren frietjes te maken. Dit is een geweldige manier om snel te slangen!

Stap 6: Neem je koude geblancheerde gebakken en leg ze voor een tweede keer in super hete olie. Deze keer zie je de olie bijna borrelen. Laat ze bakken tot ze een mooie goudbruine buitenkant hebben.

Sommige mensen hebben liever dat hun friet donkerder van kleur is. Dus voel je vrij om ze te frituren tot je tevreden bent.

Stap 7 Haal je krokante frietjes uit de olie en leg ze op wat keukenpapier. Zout en peper ze terwijl ze nog heet zijn.

Je kunt natuurlijk alle kruiden gebruiken om ze zelf te maken. En dat is het! Het is tijd om te genieten!

Veelgestelde Vragen (FAQ’s)

01. Zijn Zoete Aardappelfrietjes Gezond?

Als je ze vergelijkt met een kom salade, nee, dat zijn ze niet. Ze smaken misschien beter als je zoete aardappelfrietjes vergelijkt met gewone friet.

Zoete aardappelen bevatten ongeveer 15 gram meer koolhydraten per portie en hebben minder vet en natrium nodig dan gewone friet. Ze zijn misschien niet de beste voor een koolhydraatvrij dieet, maar ze smaken zeker heerlijk!

Het bakken of aan de lucht frituren van zoete aardappelfrietjes is de beste manier om ervan te genieten. Dit maakt ze super krokant en luchtig terwijl ze weinig tot geen olie gebruiken.

Voor het snijden van zoete aardappelen tot friet volg je dezelfde stappen die we in dit artikel hebben genoemd. Probeer ze dus ook gerust eens uit.

02. Hoe Maak Ik Mijn Frietjes Weer Krokant?

Je hebt vast wel eens McDonalds-frietjes koud gehad. De frietjes worden klef als ze afkoelen. Hierdoor zijn ze klef van buiten en smakeloos van binnen.

Het is helemaal geen prettige ervaring. Er is een manier om je branden te redden. Leg ze op een bakplaat en verwarm de oven voor op 177 C.

Laat ze 7 minuten garen en je friet wordt super krokant en heerlijk. Hiervoor kun je ook een Airfryer gebruiken.

03. Waarom Zijn Mijn Frites Niet Krokant?

Je olie is misschien niet heet genoeg om je frietjes krokant te maken. Je moet je friet in twee porties koken.

De olie moet de eerste keer op matig vuur worden verwarmd. Het moet de tweede keer op middelhoog vuur worden verwarmd. Als je het helemaal kookt op middelhoog tot laag vuur, wordt het vettig en drassig.

Nawoord

Daar ga je! Zo makkelijk is het om je eigen zelfgemaakte frietjes te snijden. We maken er graag een heleboel van en vriezen ze in ziploc-zakken in.

We kunnen frietjes eten wanneer we maar willen, of het nu voor lunch of diner is. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen!