Hoe Een Gietijzeren Dutch Oven Op Smaak Te Brengen

Je hebt een Dutch Oven nodig die al een tijdje bestaat om de juiste partner te zijn in je rustieke bakreis. Door hun veelzijdigheid zijn deze ovens door iedereen te gebruiken. Deze potten kunnen worden gebruikt op fornuizen, ovens, kampvuren en barbecuegrills.

Hoe gietijzeren Nederlandse oven op smaak te brengen

Gietijzer is van nature niet anti-aanbak. Je moet ze op smaak brengen met olie. Als je alles wilt weten over het kruiden van gietijzeren Dutch Oven, dan is dit artikel hier om je te redden.

Wanneer Kun Je Gietijzeren Dutch Ovens Het Beste Kruiden?

Voordat we ingaan op de stappen voor het kruiden van gietijzeren Dutch Ovens, is het even belangrijk om te bespreken hoe vaak je dit moet doen. Het is belangrijk om te onthouden dat de frequentie waarmee u de olie-wrijven gebruikt, bepaalt hoe vaak de oven dit nodig heeft.

Stapsgewijze Handleiding Voor Het Kruiden Van Gietijzeren Nederlandse Oven

  • Maak het gebied klaar.

Vanwege de rook die tijdens het proces vaak vrijkomt, is buiten de beste plek om je oven op smaak te brengen. Aan de andere kant kun je het nog steeds binnenshuis doen als de ruimte goed wordt geventileerd

  • Maak de pan schoon.

Het doel is om ervoor te zorgen dat er geen resten op de oven zitten, dus als je de jouwe eerder had schoongemaakt, kun je deze stap overslaan. Bij het wassen kunt u ook staalwol en andere krachtige schuurmiddelen gebruiken als de oven in slechte staat verkeert, vooral als u de uwe op een vuur hebt gebruikt.

  • Laat het drogen.

Om het proces te versnellen, kun je het drogen met een schone doek of droge papieren handdoeken, maar als het roet is, kun je het gewoon omdraaien totdat het helemaal droog is.

  • Verzegel een bakplaat.

Dit is nodig om uw oven te beschermen tegen oliedruppels. Om dit te doen, wikkelt u de bakplaat in aluminiumfolie zodat deze de folie overlapt.

  • Vet de Dutch Oven in.

Gebruik een papieren handdoek of een doek om het gietijzer royaal in olie van voedingskwaliteit te coaten. We zullen later in het artikel enkele van de beste smaakmakers bespreken die u in deze stap kunt gebruiken. Voordat u doorgaat, kunt u plantaardig bakvet toevoegen.

  • Zet de oven aan

Zet de oven op 350F. Plaats de pot ondersteboven op de bakplaat. Deze positie zorgt voor gelijkmatig gecoate oppervlakken. De olie die wordt gebruikt om de pot op smaak te brengen, zal eruit vallen en niet naar de bodem zakken.

De pan kan ongeveer een uur in de oven blijven staan. Zorg ervoor dat u het controleert op eventuele problemen.

  • Schakel het verwarmingssysteem uit .

Nadat je de pan hebt uitgeschakeld, moet je de pan ongeveer 25 minuten laten staan om de olie de tijd te geven om in te trekken. De Dutch Oven zal op dit punt heet zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

  • Verwijder alle resten .

Wanneer het gietijzer volledig is afgekoeld, veegt u eventuele resten weg met droog keukenpapier om de pot een mooie glans te geven, vooral aan de binnenkant. Hierna kunt u doorgaan met het houden van uw Dutch Oven, of het koken beginnen.

Dutch Oven opnieuw kruiden

Tips Voor Het Kruiden Van Gietijzeren Nederlandse Oven

Gietijzer is niet compatibel met alle oliën. Sommige merken suggereren specifieke oliën, maar je kunt elk onverzadigd vet gebruiken omdat ze zo snel bindingen vormen. Hier zijn enkele geweldige opties die het werk zullen doen.

  • Avocado-olie .

Avocado-olie is een topkeuze voor plantaardige oliën. Het is veelzijdig en kan worden gebruikt in andere keukens dan bakken. Het hoge rookpunt en de gezonde omega 8 cm-componenten zijn verantwoordelijk voor deze veelzijdigheid.

  • Lijnzaad olie.

De meeste mensen hebben tegenwoordig gekozen voor deze olie vanwege de gepolymeriseerde laag die het creëert, waardoor het ideaal is om te kruiden. Dit kan behoorlijk duur zijn, maar het is een van die producten die u moet proberen.

  • reuzel .

Ook kun je experimenteren met dierlijke vetten als je fan bent van biologische producten. Je moet voorzichtig zijn met hoe lang je je oven ongekruid houdt. Het kan besmet raken. Dit zou geen probleem moeten zijn als de oven regelmatig wordt gebruikt.

  • Zonnebloem olie .

Hier is nog een andere handige onverzadigde olie. Het betere deel is dat het meestal wereldwijd beschikbaar is en ook redelijk betaalbaar blijkt te zijn.

Gietijzeren Kookgerei Schoonmaken

Gietijzeren Kookgerei Schoonmaken

Gietijzeren kookgerei met de hand afwassen kan een van de meest effectieve manieren zijn om er voor te zorgen. Je kunt zeep gebruiken of, indien nodig, een panschraper voor het vastplakken op voedsel en hardnekkige vlekken die met alleen water alleen niet verdwijnen!

Je mag ze niet in de gootsteen laten vallen. Ze zijn zwaar en erg zwaar als ze nat worden. Zorg ervoor dat u na het opruimen van gemorste vloeistof deze weer veilig opbergt.

Conclusie

Nu, één ding dat ik wil benadrukken over het kruiden van gietijzer, is dat je het kunt doen om te voorkomen dat het voedsel aan het oppervlak blijft kleven of om de oven duurzamer te maken. Het maakt niet uit wat je bedoelingen zijn, het is belangrijk om te leren hoe je gietijzeren Dutch Oven op de juiste manier kunt kruiden.

Het is echter ook veiliger als je begrijpt dat voedsel soms aan het ovenoppervlak kan blijven kleven als het te heet is en dat het dus misschien niet eens iets met kruiden te maken heeft.

Ten slotte gaan kwaliteit en duurzaamheid meestal hand in hand, en dat is de reden waarom als je niet investeert in een kwaliteitsproduct, al die kruiden geen vruchten zullen afwerpen. Als je waar voor je geld nodig hebt, kun je altijd deze voorbeelden bekijken om te zien welke gietijzeren Dutch Oven bij jouw bak- en kookwensen past.