Wat Is Middelmatige Hitte Op Een Grill. Hoe De Temperatuurcode Van Uw Barbecue Te Kraken?

Wat Is Medium Hitte Op Een Grill Zo Kraak Je De Temperatuurcode Van Je Barbecue

Je grill is klaar Je hebt je vlees klaar voor gebruik. Het is tot in de perfectie schoongemaakt, gesneden en gemarineerd. Maar hier komt het dilemma: je recept vraagt om middelmatige hitte op de grill.

Wacht wat? Wat is middelmatige hitte op een grill? Grill-beginners zijn zich er niet altijd van bewust hoe temperaturen zich vertalen in warmteniveaus en dit kan recepten en grillinstructies behoorlijk verwarrend maken.

Je moet weten wat de verschillende warmteniveaus zijn als je een paar steaks hebt verbrand of een kip die ongekookt uit de grill komt. Weten wat de temperatuur van je grill betekent voor je eten kan een enorm verschil maken in hoe het smaakt.

Lees verder om erachter te komen wat deze verschillende temperaturen en warmteniveaus betekenen.

Cheatsheet Voor Grilltemperatuur

Voordat we verder gaan, laten we eerst de temperatuurbereiken begrijpen voor de drie belangrijkste soorten warmte die we gebruiken bij het grillen of koken.

Deze spiekbrief helpt je de temperaturen gemakkelijker te onthouden en maakt het vertalen van preciezere warmteniveaus veel eenvoudiger.

Grillen is echter dichter bij een exacte wetenschap, dus we moeten een stap verder gaan om precies te bepalen wat medium hitte betekent in termen van temperatuur.

Evenzo maakt de grafiek niet duidelijk wat iets grillen op middelhoog vuur betekent. Dit brengt ons bij het volgende onderwerp van dit artikel.

Wat Is Medium Hitte Op Grills?

Grillen vereist dat je de juiste temperaturen gebruikt om de beste resultaten te bereiken. Bepaalde temperaturen zijn het beste voor langzame bereidingen, terwijl hogere temperaturen nodig zijn voor snel aanbraden.

Als je een ouderwetse grill hebt, kan de hitte worden aangeduid als laag, medium-laag, medium, enzovoort. Maar wat betekenen deze termen en met welke temperaturen komen ze overeen? Wat betekent grill op middelhoge temperatuur?

Dit zijn de temperaturen waar elk van deze termen naar verwijst:

Lage Warmte:

Laag vuur op een grill betekent een temperatuurbereik van 225-250F. Dit is voor koken op lage temperatuur. Op deze temperatuur grilt u niet.

Het is geweldig voor het langzaam garen van grotere, taaiere stukken vlees.

Een laag vuur is ook een goede keuze als je vlees en kruiden wilt roken. Zelfs paddenstoelen kunnen op laag vuur worden gerookt, vooral als je een rookbox hebt.

Het roken van vlees is een geweldige manier om het te bewaren en smaak toe te voegen, dus zorg ervoor dat je voldoende houtsnippers en houtskool op voorraad hebt.

Medium-Lage Warmte:

Deze temperatuur is ideaal voor het langzaam garen van voedsel. Grillen met houtskool is een indicatie dat het tijd is om brandstof toe te voegen. Het is niet waarschijnlijk dat uw vlees op deze lage temperatuur bruin wordt, aangezien dit de temperatuur is die u kunt gebruiken voor indirecte warmte bij het gebruik van gasgrillrecepten.

Na het aanbraden van bijvoorbeeld biefstuk of karbonades op hoog vuur, is dit een fijne temperatuur om zachtjes door het vlees te garen zonder het voedsel te verbranden. Het is ook de ideale optie om koude dingen op de grill op te warmen, zoals het opwarmen van koude tamales en het opwarmen van burrito’s .

Gemiddelde Hitte:

Medium hitte is tussen 325 en 375F. Deze temperatuur ligt in het middelste verwarmingsbereik. Deze warmte is heet genoeg om vlees en groenten te bruinen, maar is laag genoeg om de binnenkant van voedsel te koken. Deze temperatuurinstelling kan worden gebruikt om veel voedsel te grillen, waaronder hele kippen, kalkoenen, ganzen en gebraad.

Een indirecte warmte van een Weber-grillkip wordt het best gekookt op middelmatige temperatuurniveaus. De middelmatige hitte kookt door de meeste soorten vlees, verkoolt het oppervlak en maakt het vlees zacht en mals.

Met een veilige deksel duurt het 45 tot 60 minuten voordat een kip volledig gaar is, afhankelijk van het gewicht.

Middelhoge Hitte:

Middelhoge temperaturen vallen binnen het bereik van 375F tot 450F. Deze temperatuur is ideaal voor grillen op hoge temperatuur, zoals het bereiden van hamburgers en visfilets. Er kunnen nog hardere en stevigere groenten, zoals wortelen en aardappelen, worden gegrild.

Deze temperatuur zorgt ervoor dat het voedsel snel wordt aangebraden en het oppervlak bruin wordt. De hitte is nog steeds laag genoeg om bepaalde voedingsmiddelen volledig te kunnen garen. U kunt voedsel sneller bereiden dan het middelhoge temperatuurbereik, dus er is een venster van 10 minuten voor een open grill.

Hoge Hitte:

Als u ultradunne stukken vlees of delicate filets wilt grillen, is dit het hitteniveau waar u naar op zoek bent. De temperatuur van 450F+ is de hoogste temperatuur en dit is de temperatuur die uw grill bereikt direct nadat de kolen in de vlammen zijn gedumpt.

Dit lijkt misschien de ideale houtskoolgrilltemperatuur om een knapperige, verkoolde buitenkant van BBQ-kip te krijgen. Het is echter niet duurzaam. Dit kun je het beste gebruiken voor een snelle schroei voordat je de rest van je vlees op een lager vuur kookt.

De Temperatuur Van Uw Grill Controleren

Als je een moderne barbecue op propaangas hebt, kom je misschien in de verleiding om de thermometer op het deksel te gebruiken om de temperatuur van de grill bij te houden. Dit apparaat is echter niets meer dan een temperatuurmeter die je laat weten of je grill heet is of niet.

Koken vereist precisie. Dit is onze suggestie:

Een vleesthermometer gebruiken . Dit laat u precies weten wanneer uw vlees tot in de perfectie is gekookt, ongeacht het soort grill waarmee u werkt, vooral als u een ouderwetse houtskoolgrill gebruikt.

Een externe temperatuurmonitor werkt ook goed en is misschien de beste optie als u uw grill veel gebruikt. Een andere goede optie is een IR-thermometer , maar deze instrumenten meten de temperatuur van het grillmetaal en niet de lucht in de grill.

Een grilloppervlakthermometer wordt ook door velen gebruikt en wordt als nauwkeurig en betrouwbaar gezien. Ze zijn ook redelijk betaalbaar, maar hebben de neiging om behoorlijk snel vuil te worden en moeten vaker worden vervangen omdat ze na een paar maanden moeilijk leesbaar worden.

De Hitte Van Uw Grill Aanpassen

Houtskool kan de temperatuur van uw vlees snel veranderen, van zeer heet tot zeer laag vuur in een kwestie van minuten. Als gevolg hiervan geven gasgrills u betere controle over de temperatuur terwijl uw vlees kookt.

Houtskool heeft, net als alle branden, zuurstof nodig om te overleven. Je kunt het zuurstofgehalte in de houtskool regelen om de temperatuur te regelen. De meeste goede houtskoolgrills hebben ten minste twee sets ventilatieopeningen: één aan de onderste helft van de grill, de andere aan de bovenkant.

Deze ventilatieopeningen kunnen worden gewijzigd om de luchtstroom in en uit de grill te verminderen en zo de warmteafgifte te regelen. Als u de ventilatieopeningen volledig sluit, wordt de luchtstroom afgesloten en wordt het vuur gedoofd, wat gebeurt wanneer u klaar bent met uw grill.

Heb Je Meer Vragen?

Hieronder vindt u antwoorden op vragen die ons het meest worden gesteld over middelmatige hitte op een grill.

01. Welke Temperatuur Is Gemiddelde Hitte Op Een Gasgrill?

Middelmatige hitte op een gasgrill is ongeveer 325F tot 375F of 162C tot 190C.

02. Hoeveel Graden Is Gemiddeld Hoog Vuur?

Het temperatuurbereik van 375 tot 450F of 190C tot 232C wordt beschouwd als middelhoog vuur.

03. Hoe Lang Moet Ik Mijn Grill Voorverwarmen?

Het is een goed idee om de grill 15 minuten voor te verwarmen. Hierdoor komt de grill op de gewenste temperatuur. Mogelijk moet u later meer houtskool toevoegen of de ventilatieopeningen aanpassen.

04. Hoe Regel Ik De Hitte Op Een Houtskoolgrill?

Het warmteniveau op een houtskoolgrill kan worden geregeld door de ventilatieopeningen aan de boven- en onderkant van de grill aan te passen.

05. Hoe Weet Ik Wanneer De Houtskoolbriketten Klaar Zijn?

Zodra de meeste houtskool is verbrand, wit is geworden en is gestopt met roken, zijn uw houtskool genoeg om te grillen.

Inpakken

Zoals je kunt zien, is het temperatuurbereik vrij gemakkelijk te onthouden als je het eenmaal onder de knie hebt. Als je een paar verschillende grillmethoden hebt geprobeerd, kun je de gemiddelde hitte en lage temperaturen van je grill identificeren.

Een goede thermometer is essentieel om ervoor te zorgen dat je alles op de juiste temperatuur kunt grillen. Je kunt ook dingen roken zoals vlees , groenten en zelfs kaas en kruiden.

Je kunt een meester-pitmaster worden door meer te leren over je grill en de temperatuur ervan.