Vervanging Van Bruine Rijstsiroop. Top 8 Beste Alternatieven

Dit zijn de 8 beste alternatieven voor bruine rijstsiroop die u moet weten:

  • Lieve schat
  • Ahornsiroop
  • Stroop
  • Gerstemout Siroop
  • Datum Nectar
  • Nectar van agave
  • Maissiroop
  • Simpele siroop

Lees mijn gedetailleerde gids hieronder voor meer informatie over hoe u deze alternatieven daadwerkelijk kunt gebruiken.

Wat Vervang Je Door Bruine Rijstsiroop?

Als dit in een recept wordt gevraagd, maar je 1) het op is, 2) het niet in een winkel kunt vinden, of 3) er niet zo enthousiast over bent, hoef je je geen zorgen te maken.

Je kunt hiervoor veel ingrediënten vervangen.

Lieve Schat

Glycemische Index: 56

Deze zoetstof is een geweldige vervanging voor bruine rijstsiroop en andere zoetstoffen. Het heeft een heerlijke smaak en voedingswaarde.

Natuurlijk geproduceerd, het is afgeleid van nectar en vervaardigd door bijen als hun voedsel in de winterperiode.

Deze gezonde keuze is rijk aan vitamines (namelijk het B-complex, C en D), mineralen (calcium en kalium, niacine en riboflavine), magnesium, fosfor en antioxidanten.

Hoe te vervangen?

Dit recept is iets zoeter dan het origineel, dus je hebt misschien maar één kopje nodig.

Je moet weten:

Er zijn veel soorten honing, afhankelijk van van welke bloem de honing afkomstig is.

Hoewel de GI en voedingswaarden bijna identiek zijn, kunnen de smaak en kleur variëren.

Fireweed-honing heeft bijvoorbeeld een lichtgele tint met een peperige smaak, terwijl boekweithoning een rijke, chocoladeachtige tint heeft en naar melasse smaakt.

Ahornsiroop

Glycemische Index 54

Nog een volledig natuurlijke zoetstof, dit is eigenlijk van het sap van een esdoorn, ingekookt tot een gekarameliseerde reductie.

Om deze onmisbare pannenkoek te maken, heb je tien gallons ahornsiroop nodig.

Net als honing is dit rijk aan antioxidanten en krioelt het van de mineralen ijzer, mangaan en zink, om er maar een paar te noemen.

Hoe te vervangen:

De verhouding voor het vervangen van bruine rijst door deze is 1 kop is tot kop.

De eerste is nog steeds veel zoeter dan de laatste, die lichte cichorei tot intens gemalen koffiesmaak heeft.

Je moet weten:

Er zijn producten die worden geadverteerd met de woorden esdoorn op de etiketten terwijl het alleen maar stroop is gemaakt van tafelsuiker.

Controleer de etiketten goed zodat je de juiste maat kunt maken bij het wisselen van ingrediënten.

Stroop

Glycemische Index 60

Een van de oudste versies van stroop die ooit is gebruikt, werd voor het eerst gezien in een Portugese tekst aan het einde van de 16e eeuw en is tot in de 19e eeuw populair gebleven omdat het goedkoper was dan geraffineerde suiker.

Het bevat ook enkele vitamines en mineralen en er wordt gezegd dat het het goede cholesterol verhoogt, waardoor het een betere keuze is.

Met zijn uitgesproken bittere nasmaak, lichte rokerigheid, dikke consistentie en bijna gitzwarte kleur, is dit een favoriet in hartige gerechten zoals gebakken bonen en barbecuesauzen.

Hoe te vervangen?

Gebruik voor elk kopje van ons aanbevolen ingrediënt een kopje melasse. Als je niet wilt dat je gerecht een bittere nasmaak krijgt, verminder dan de hoeveelheid.

Moet weten:

Melasse is er in veel verschillende soorten, en ze zijn er in verschillende smaken en kleuren, net als honing.

Gewone melasse heeft een roodachtige amberkleurige toon en is licht zuur, terwijl Blackstrap inktzwart is met een vermenging van zoute en bittere smaak.

Gerstemout Siroop

Glycemische Index: 42

Als je een bierdrinker bent, heb je waarschijnlijk gehoord van gerstemout en ben je nu verrast dat dit kan worden omgezet in een voedzame zoetstof.

Deze rijke bruine, ongelooflijk dikke en plakkerige vloeistof is suikerachtig maar heeft een zeer uitgesproken nootachtige, geroosterde, karamelachtige smaak.

Hoe te vervangen:

U kunt een kopje bruine rijstsiroop vervangen door het kopje in het recept. Het is veel zoeter.

Minder tot cup als je niet van de moutige smaak houdt.

Moet weten:

Ze zijn allemaal plakkerig en stroperig, maar er zijn variaties in de kleur.

Sommige zijn amberkleurig met subtiele roodachtige tinten, terwijl andere donkerder en meer chocoladeachtig zijn.

Dit kan hard worden als het in de koelkast wordt bewaard, dus probeer de pot in heet water te weken voordat je hem gebruikt.

Datum Nectar

Glycemische Index: 47

Dit oude straaltje is door veel mensen niet ontdekt. Het bevat honing en melasse.

Dit wordt gemaakt door dadels, de vrucht van de palmboom, te koken en te mengen.

Hoewel de gecondenseerde vloeistof die achterblijft nadat onoplosbare componenten zijn uitgefilterd niet zo zoet is als honing, heeft het een rijke, complexe smaak.

Het is ook ongelooflijk voedzaam. Afgezien van de lage GI-snelheid, is het rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten.

Hoe te vervangen?

Als het recept een kopje van onze aanbevolen zoetstof vereist, verwissel het dan met slechts drie tot vier eetlepels dadelnectar. Om de zoetstof te verdunnen, kun je nog een eetlepel water toevoegen.

Je moet weten:

Dadelnectar kan ook dadelsiroop, honing of melasse worden genoemd.

Silan, de lokale term voor commerciële merken uit het Midden-Oosten, is te vinden op producten uit deze landen.

Nectar Van Agave

Glycemische Index 20

Dit is afgeleid van de agaveplant, dezelfde soort waarvan tequila is gemaakt.

Agave-nectar is de laatste jaren behoorlijk populair onder barmannen en barista’s vanwege de neutrale smaak, bijna als honing, maar met minder fruitige tonen.

Het heeft ook een dunnere consistentie die snel oplost, zelfs in koude dranken.

Hoe te vervangen:

Gebruik voor elke kop bruine rijstzoetstof in een recept een halve kop agavenectar.

Moet weten:

Sommigen hebben de gezondheidsvoordelen geprezen, met name de lage glycemische index.

Maar dat is een beetje bedrieglijk omdat het grootste deel van de suiker fructose is.

Dat maakt het erger omdat het verband houdt met diabetes type 2 en verschillende leverproblemen.

Maissiroop

Glycemische Index: 73

Veel koks zeggen dat dit de beste vervanging is voor bruine rijstsiroop, omdat het dezelfde zoetheid, consistentie en kleur heeft, vooral de geroosterde, amberkleurige soorten met vanillesmaak.

Het is overal verkrijgbaar omdat het een favoriet ingrediënt is bij het maken van jam, gelei, gelei en vele andere gebakken producten.

Hoe te vervangen?

De vervangingsverhouding is 1:1.

Als het gerecht een kopje van onze aanbevolen zoetstof nodig heeft, gebruik dan dezelfde hoeveelheid glucosestroop.

Je moet weten:

HFCS of High Fructose Corn Sugar is een veelgebruikt ingrediënt in bewerkte voedingsmiddelen.

Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van diabetes type 2. Gebruik spaarzaam.

Simpele Siroop

Glycemische Index 65

Dit is de eenvoudigste soort stroop die je kunt maken, zoals de naam al doet vermoeden.

Kook 1 kopje tafelsuiker in 1 kopje water en laat het afkoelen om een dikke siroop te maken.

Het heeft niet de complexiteit in smaak of romigheid van de andere mogelijke vervangers die hierboven zijn vermeld, maar u hoeft hiervoor niet naar buiten te gaan om de gangpaden van de supermarkt te doorzoeken.

Hoe te vervangen:

De vervangingsverhouding is ook 1:1.

Moet weten:

Witte suiker kan worden gebruikt als u de voorkeur geeft aan zoeter en lichter van kleur.

Ga voor bruine suiker als je die diepe karamelsmaak wilt.

Je kunt hier ook smaakstoffen aan toevoegen, zoals vanille of amandel als het recept daarom vraagt.

Snelle Feiten

Deze zoetstof ontstaat door rijst bloot te stellen aan natuurlijke enzymen. Hierdoor kan de rijst worden afgebroken tot eenvoudigere suikers.

De vloeistof wordt vervolgens gereduceerd tot een extreem lichte, amberkleurige vloeistof.

Dit is de laatste tijd een ware sensatie geworden omdat het vegan en glutenvrij is.

Het is populairder dan suikerstroop op basis van fructose, die diabetes type 2 kan veroorzaken.

Sommige mensen houden er ook van omdat het niet zo saccharine is als tafelsuiker en andere zoetstoffen.

En om de een of andere reden geloven velen dat dat een goede zaak is.

De Trieste, Slechte Vertegenwoordiger

Maar de wetenschap heeft daar bewijzen tegen.

De glycemische index, die het effect van voedsel op bloedsuikerpieken meet, is extreem hoog op 99.

Ter vergelijking: tafelsuiker heeft een GI tussen 60-70 en een appel heeft 36.

Herinner je je de bovenstaande uitsplitsing van eenvoudige suikers nog?

Voedingsdeskundigen zullen je vertellen dat dit glucose is met een ander aantal moleculen.

Dat is 100% glucose, wat superhoge, ultrageconcentreerde suiker in je lichaam betekent.

En hoewel bruine rijst erg voedzaam IS, is deze suikerachtige vorm dat niet. Het bevat zeer weinig vitamines en mineralen.

Bovendien is dit een van de duurste zoetstoffen in vloeibare vorm die momenteel op de markt zijn.

De Magere Op Bruine Rijstsiroop En Al Zijn Vervangers

We snakken allemaal wel eens naar iets zoets, of dat nu een stuk chocolade is of een toetje dat je van plan bent om zelf te maken.

Bruine rijstsiroop, of een van deze vervangers, is volkomen acceptabel.

Probeer het af en toe te doen.

Vergeet niet dat overmaat schadelijk kan zijn.