Verschil Tussen Muffin En Cupcake

Ben je een beetje een zoetekauw, dan wil je af en toe genieten van een cupcake of muffin. Hoewel deze twee zoete snacks misschien een beetje anders lijken, hebben ze ook veel verschillen. Het valt niet te ontkennen dat beide voedingsmiddelen lekker zijn, maar ze verdienen het om hun eigen individualiteit te hebben. Als je de neiging hebt om cupcakes en muffins in dezelfde categorie te plaatsen, of als je niet echt zeker weet wat de verschillen tussen de twee zijn, lees dan verder om meer te weten te komen over deze twee gebakken producten en hoe verschillend ze zijn.

De Verschillen

  1. Een van de grootste verschillen tussen deze twee voedingsmiddelen zijn de gezondheidsfactoren van de twee, vooral als je de ingrediënten in overweging neemt. Muffins worden meestal gegeten als een snel en gemakkelijk ontbijt, terwijl het dagelijks eten van een cupcake in de loop van de tijd zeker wat overgewicht zou veroorzaken.
  2. Individuen versieren muffins meestal niet zoals mensen koekjes versieren. Cupcakes worden gewoonlijk gebruikt tijdens verjaardagsfeestjes en andere sociale feesten, en er zit vaak heel veel glazuur of snoep op. Cupcakes zijn ook een stuk eenvoudiger om in grote hoeveelheden te maken, wat de reden is waarom zoveel mensen ze gebruiken in plaats van een cake voor feestjes. Bovendien wordt in muffins meestal fruit gebakken, waar cupcakes fruit aan het oppervlak kunnen toevoegen.
  3. Muffins hebben een droger en sexyer gevoel, terwijl cupcakes een lekkere luchtige textuur hebben. En in tegenstelling tot een cupcake hebben muffins normaal gesproken een gebarsten korst, waardoor ze wat krokanter zijn dan cupcakes.
  4. Aangezien cupcakes eigenlijk minicakes zijn, gebruiken ze veel van de exacte ingrediënten. Aan de andere kant zijn muffins vergelijkbaar met snel brood en gebruiken ze een groot deel van dezelfde ingrediënten die nodig zijn om brood te maken. Dus je ziet dat ze misschien op elkaar lijken, maar ze bevatten zelfs precies dezelfde ingrediënten!
  5. Laten we nu bespreken hoe groot cupcakes zijn in vergelijking met muffins. Zoals je waarschijnlijk hebt ontdekt, zijn cupcakes een stuk kleiner dan muffins. Ze lijken ook enigszins anders aan de oppervlakte, aangezien de bovenkant van de muffins aan beide kanten overloopt.

Gemaakt In Ingrediënten

De reden waarom muffins en cupcakes een ander gevoel en welzijnsvoordelen hebben, is dat ze van heel verschillende ingrediënten zijn gemaakt. Zoals je waarschijnlijk al eerder hebt gemerkt, is het beslag voor muffins meestal dik, klein en klonterig, waarbij het cupcakebeslag glad en dun is als cakes

Muffins worden als gezonder beschouwd dan cupcakes, omdat het cakemeel dat in cupcakes wordt gebruikt over het algemeen wordt vervangen door tarwe of haver. Ook kan de boter die nodig is voor cupcakes worden vervangen door plantaardige olie.

Je moet ook het gebruik van eieren in perspectief plaatsen. Er zijn twee eieren nodig om 12 cupcakes te maken en één ei om exact dezelfde hoeveelheid muffins te maken. Dit betekent meestal dat het vetgehalte in muffins beduidend lager is dan in cupcakes.

Nu je weet waarom deze twee voedingsmiddelen zo verschillend zijn, laten we eens kijken naar enkele verbluffende recepten voor beide!

Snickers Cupcakes

Ingrediënten:

Voor De Cupcakes:

  • kopje dutch-process cacaopoeder
  • kopje heet water
  • 2 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • tl zuiveringszout
  • tl bakpoeder
  • grof zout
  • 16 el boter, ongezouten
  • 1 kop suiker
  • 2 grote eieren en 1 eigeel
  • 1 tl vanille-extract
  • kopje zure room op kamertemperatuur

Voor Het Glazuur:

  • 16 el ongezouten boter
  • 1 eetlepel banketbakkerssuiker
  • kopje karamelsaus
  • 1 snufje grof zout
  • 2 el slagroom
  • 8 leuke Snickers-repen, gehakt

Om de cupcakes te maken

  1. Voor die cupcakes moet je de oven voorverwarmen op 350 graden.
  2. Gebruik papieren voeringen om de binnenkant van een standaard cupcakevormpje te bekleden.
  3. Gebruik een kleine kom en meng het cacaopoeder en het hete water tot het mooi glad is.
  4. Klop in een middelgrote kom het bakpoeder, de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Als je klaar bent, plaats je het opzij.
  5. Zet een middelgrote pan op matig vuur. Mix de suiker en boter. Roer af en toe en verwarm de boter tot hij gesmolten is.
  6. Haal je mix van het vuur en doe het in een kom. Klop het mengsel samen met een elektrische mixer op lage snelheid gedurende vier tot vijf minuten.
  7. Mix één voor één de eieren en het eigeel erdoor.
  8. Meng het vanille- en cacaomengsel erdoor. Klop de ingrediënten samen totdat ze grondig zijn gecombineerd.
  9. Zet je mixer op lage snelheid. Voeg de droge ingrediënten in twee afzonderlijke batches toe. Plaats in de zure room. Klop tot ze gecombineerd zijn.
  10. Draai je nieuwe beslag in de met papier beklede pan. Vul elke kop van de weg vol met beslag.
  11. Bak 18-20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat je de pot halverwege draait.
  12. Als ze klaar zijn, zet je de pannen op een rooster om af te koelen.

Om de karamelsaus te maken

  1. Zet een pan met dikke bodem op matig vuur. Smelt de boter.
  2. Voeg de suiker toe. Af en toe roeren, koken tot de suiker begint te schuimen. Als het lijkt dat het gaat branden, haal het dan van het vuur en voeg de room toe.
  3. Roer het mengsel tot het helemaal glad is. Voeg het zout en de vanille toe.
  4. Laat de mix afkoelen voordat je naar een andere stap gaat.

De vulling maken
1. Doe de gehakte Snickers-repen in een kom. Voeg toe en kopje van de karamelsaus.

  1. Meng door elkaar om de Snickers-repen te coaten.

Om de cupcakes tevreden te stellen
1. Snijd met een mes een gat uit het midden van elke cupcake.

  1. Laat een lepel van het vullingmengsel in elke cupcake vallen.

Het glazuur maken
1. Doe de boter in een kom.

  1. Haal je elektrische mixer tevoorschijn en klop het beslag een minuut op gemiddelde snelheid of tot het glad is.
  2. Voeg van de banketbakkers suiker toe. Mix gedurende een of twee minuten, of tot het glad en mooi is.
  3. Voeg de vanille, karamelsaus en zout toe. Meng grondig totdat alle componenten zijn gecombineerd.
  4. Voeg toe van de slagroom. Klop de room op hoge snelheid tot hij zacht en licht is.
  5. Breng het glazuur dat je zojuist hebt gemaakt over in een spuitzak.
  6. Frost de cupcakes. Sprenkel de karamelsaus over elk van de cupcakes.
  7. Maak de cupcakes af door de Snickers-staven in de bovenkant van elke cupcake toe te voegen.

Pompoenmuffins Met Streusel & Roomkaasglazuur

Pompoenmuffins met Streusel amp Roomkaasglazuur

Ingrediënten:

Voor De Muffins:

  • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
  • kopje volkoren brood
  • 1 kop suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • tl bakpoeder
  • tl zout
  • 2 tl pompoentaartkruiden
  • kan pompoen
  • kopje karnemelk
  • tl vanille
  • kopje canola-olie
  • kopje ongezoete appelmoes

Voor de roomkaasglazuur:

  • 3 eetlepels roomkaas, verzacht
  • 3 el banketbakkerssuiker
  • 2 el melk
  • Een vleugje vanille

Instructies:

  1. Verwarm je oven voor op 350 graden.
  2. Gebruik papieren blokjes om een muffinvorm voor 12 muffins te bekleden.
  3. Gebruik een middelgrote kom en meng de bloem, bakpoeder, bakpoeder, pompoentaartkruiden en zout.
  4. Combineer de pompoen, het ei, de appelmoes, de koolzaadolie, de vanille en de karnemelk in een grote mengkom. Mix tot ze glad zijn.
  5. Meng geleidelijk de droge ingrediënten met de natte ingrediënten. Zorg ervoor dat je het beslag niet te lang mixt. Hierdoor kunnen je muffins wat droog worden, wat voor niemand leuk is.
  6. Vul elke muffinvorm in de pan zo goed als vol met beslag.

Voor de Streusel :

  1. Combineer je suiker, kaneel en nootmuskaat in een kleine kom.
  2. Voeg de boter toe. Voeg daarna de bloem in kleine porties toe aan het mengsel. Bewerk met je handen het beslag totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd.
  3. Voeg de streusel toe naar de top van je ongebakken muffins.
  4. Bak de cakes 23-25 minuten uit de oven.
  5. Laat de muffins volledig afkoelen voordat je het glazuur toevoegt.

Om het glazuur te bereiden:
1. Gebruik zachte roomkaas om de roomkaas samen met de banketbakkerssuiker en vanille te kloppen.

  1. Voeg melk toe, met een eetlepel per keer, tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
  2. Besprenkel met een lepel het glazuur samen met de meeste gekoelde muffins.

Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat verschillen tussen het bereiden en bakken van taarten en cupcakes. Sterker nog, na dit te hebben bestudeerd, heb je waarschijnlijk gemerkt dat ze op geen enkele manier echt veel gemeen hebben! Nu je de verschillen tussen beide heerlijke gerechten kent, moet je je geïnspireerd voelen om te observeren door een aantal van die lekkernijen voor je dierbaren te bakken! Misschien kun je zelfs een van de nieuwste recepten proberen die je nu hebt geleerd!