Hoe Roodbaars Te Grillen. Zacht, Flakey En Sappig!

Hoe Roodbaars Te Grillen. Zacht, Flakey En Sappig!

Hoewel we allemaal dol zijn op gegrilde vleesgerechten, valt niet te ontkennen dat te veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Vis grillen is een gezonder alternatief en biedt een ander perspectief.

Maar veel mensen zijn bang om vis te grillen omdat het aan de grill blijft plakken en mensen de stukken verminken wanneer ze het van de grill halen. Maar als je nog steeds bereid bent om te experimenteren en zeevruchten wilt grillen, raden we een gegrilde roodbaars aan als een goed startpunt.

Zenuwachtig? Wij kunnen u elke keer weer helpen om perfecte roodbaars te grillen . Je zult niet kunnen stoppen met genieten van een geweldige visgrill met zeebaars als je eenmaal begint.

Dit artikel gaat in op twee manieren om roodbaars te grillen, zowel met als zonder vel. We bieden ook tips voor het grillen van filets en hele vis. Laten we beginnen aan dit culinaire avontuur!

Een Introductie Tot Rockfish

De kans is groot dat je niet veel weet over roodbaars als je niet bekend bent met vissen. Mensen zijn veel meer gewend aan gegrilde snappers, mahi-mahi, zalm en zwaardvis.

Wat is roodbaars ? Rockfish is een algemene term die kan worden gebruikt om te verwijzen naar veel soorten (ongeveer 60!) Vele soorten vissen.

Rockfish zijn alle vissen die rond rotsen in het water kunnen schieten. Deze vissen omvatten de gestreepte baars en oceaanbaars, evenals chilipeper, kabeljauw en tandbaars.

Omdat ze rijk zijn aan vitamines en gezonde vetten, is roodbaars goed voor je. Ze kunnen ook de hersencapaciteit vergroten en het risico op het ontwikkelen van ziekten verminderen. Het is ook een behoorlijk gezond onderdeel, aangezien de calorieën van de zeebaars vrij klein zijn per portie.

Roodbaars is het lekkerst als het gegrild is. Dit komt omdat de vis zacht en schilferig wordt, de kruiden goed opneemt en goed marineert.

Roken geeft diepte en smaak aan de vis. Gebakken roodbaars is ook geweldig, maar grillen, of het nu op een gasgrill of houtskoolgrill is, is een gezonder alternatief.

Wat Je Nodig Zult Hebben

  • U kunt de roodbaars kiezen die u verkiest
  • Olie of kookspray
  • Kruiden zoals peper, paprika of chilivlokken
  • Basilicum, tijm en peterselie zijn allemaal kruiden.
  • Citroen- of sinaasappelschil en plakjes
  • Aromaten zoals knoflook en gember
  • Spatel en tang

Hoe Roodbaars Te Grillen

Nu we alle introducties uit de weg hebben geruimd, laten we het hebben over het grillproces. Volg deze stappen om elke keer heerlijke gegrilde roodbaars te garanderen.

De Grill Klaarmaken :

01. Bereid je grill voor voordat je begint. Verwarm de grill voor op 400-232 C.
De grill moet worden verwarmd tot hoge temperaturen om de vis te karamelliseren. Dit geeft het een kenmerkende grillmarkering die het een rokerige smaak en een aantrekkelijk uiterlijk geeft.

02. Door de temperatuur hoog te houden, is er ook minder tijd nodig om de roodbaarsgrill te bereiden. Het voorkomt ook dat de vis aan de grill blijft plakken.

03. Het volgende dat u moet doen, is de grillroosters reinigen met een roestvrijstalen borstel om alle kookresten te verwijderen die mogelijk nog van het vorige grillen zijn achtergebleven. Zo voorkom je dat de vis aan de grill blijft plakken.

Uw Vis Grillen Met De Huid Erop

  1. Laat uw vis 5-10 minuten zitten om hem op kamertemperatuur te brengen. Dit zal helpen om de kans op plakken te verkleinen.
  2. Bestrijk daarna de zijkanten van de vis met de zeebaarsmarinade. Een beetje olie kan worden gebruikt met smaakmakers of kruiden, evenals een scheutje citroensap. Deze stap is van toepassing op zowel filetstukken als hele vis.
  3. Vet de vleeszijde van de vis in en leg hem met de vleeszijde naar beneden direct op het rooster als u het oppervlak wilt dichtschroeien en grillen volgens uw recept.

    De roodbaars komt vanzelf los van het grillrooster nadat hij aan deze kant is gegrild. Je hebt geen schroei nodig, dus leg de vis met de huid naar beneden op het rooster.

  4. De vuistregel is om 8-10 minuten grilltijd per inch visdikte toe te staan. Als uw vis vijf centimeter dik is, grill dan elke kant ongeveer zes tot acht minuten.

    Grill beide kanten van de vis tot ze ondoorzichtig zijn en het vlees stevig en schilferig is.

  5. Om uw vis van de grill te halen, schuift u uw spatel in de ruimte tussen de huid en het vlees. Schuif je spatel in een glijdende beweging door de twee kanten van de vis.
  6. Laat de vis na het grillen minimaal 3-5 minuten rusten. Hierdoor kunnen de sappen van de vis circuleren, waardoor de vis malser wordt.

Uw Vis Grillen Met Het Vel Eraf :

  1. Laat de vis 5-10 minuten rusten alvorens hem op kamertemperatuur te brengen. Zo voorkom je dat het aan de grill blijft plakken.

    Bestrijk de vis daarna met olie. Voeg vervolgens je smaakmakers en kruiden toe aan de vis.

  2. Zorg ervoor dat je de roodbaars 8-10 minuten grilt voor elke centimeter van de vis. Daarom, als uw vis 2,5 cm dik is, grill dan ongeveer drie tot vier minuten aan elke kant. Grill je vis tot hij de gewenste temperatuur heeft bereikt.
  3. Grillen is eenvoudig. Draai of draai de vis slechts één keer. Blijf de vis niet omdraaien. Dit vergroot de kans dat ze uit elkaar vallen op de grill.
  4. Als u het stuk vis omdraait, worstel het dan niet van de grill. Zachtheid en geduld zijn de sleutel tot het loslaten van de vis van de grill. Wanneer de vis uit de grill komt, weet je dat hij gaar is.
  5. Nadat uw vis van de grill is verwijderd, moet u hem voldoende tijd geven om te rusten. In de meeste gevallen is 3-5 minuten voldoende om de vis te laten ontspannen en de sappen door uw stuk vis te laten lopen, waardoor het zachter en smaakvoller en malser wordt.

Tips

  • Denk er altijd aan om te grillen met de deksel naar beneden . Elke keer dat je de deksel opent, verlaag je de temperatuur en extra kooktijd bij je maaltijd.
  • Het grillen van hele rode roodbaars of iets dergelijks zal de vissmaak verwijderen door de holte te vullen met schijfjes citroen en verse kruiden.
  • Raak de vis niet aan en prik hem niet aan tijdens het grillen, want dan valt hij uit elkaar.
  • Om smaak toe te voegen , marineer je de vis met sojasaus of gember.
  • Voeg een beetje rook toe voor een meer verkoolde smaak aan je roodbaars. Wanneer u grilt op een houtskoolgrill , laat u de houtsnippers minstens 30 minuten weken en plaatst u ze direct op uw houtskool om de smaak van uw vis te versterken.
  • Als u grilt op een gas- of elektrische barbecue , week de houtsnippers dan ongeveer 30 minuten voordat u ze in een rookdoos of -zakje en op de grillroosters plaatst.

Recepten Voor Gegrilde Zeebaars

Rockfish smaakt prima, hoe het ook wordt gegrild. Je kunt wegkomen met het kruiden van je vis met een beetje zout en peper voor het grillen en het zal nog steeds geweldig smaken.

Marineer voor een klassieke smaak de vis met citroensap, geperste knoflook en zwarte peper. Na het bestrijken van de boter op de visfilets, leg je ze op de grill.

De hele zeebaars kan gemarineerd worden in vissaus, sojasaus, gemalen gember en een beetje honing. Deze Aziatisch geïnspireerde kijk op roodbaars zal een hit zijn bij de smaakpapillen.

Door je roodbaars in citrusvruchten te marineren, verdwijnt de vissmaak. In combinatie met knoflook en kruiden zoals komijn of paprika zorgt dit voor een frisse en levendig smakende gegrilde maaltijd.

Hoe je je vis ook marineert of kruiden, serveer met schijfjes citroen en garneer met verse kruiden voor de best mogelijke smaak, breng op smaak met veel zout en peper.

Veelgestelde Vragen

Hier beantwoorden we al je vragen over het grillen van roodbaars.

01. Is Roodbaars Gezond?

Rockfish kan celopbouwende voordelen bieden, de hersenkracht helpen vergroten en het lichaam een gezonde dosis selenium en vitamine D geven, waardoor het redelijk gezond is.

02. Is Rockfish Geschikt Voor Diëten?

Rockfish is vrij mager en bevat weinig vet, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een vetarm dieet. Dit geeft Rockfish een lichte, knapperige en zuivere smaak.

03. Hoe Lang Moet Roodbaars Gegrild Worden?

Een 5 cm dikke roodbaarsfilet moet 4 minuten aan elke kant worden gegrild. De tijd hangt af van hoe heet je grill is, de dikte van de filet en hoe bruin je hem wilt hebben.

Eindoordeel

Als je even een pauze wilt van gegrilde ribben en burgerpasteitjes, is het een geweldige opfrissing van je smaakpapillen. Rockfish is veel lichter en minder vet, waardoor de vis kan genieten van de smaken van gekruide rubs en marinades. Ze worden prachtig bruin en smaken heerlijk.

In combinatie met heldere salades en seizoenssoepen, zult u genieten van het volledige smaakprofiel van deze vis. Je weet hoe je roodbaars moet grillen, dus waar wacht je nog op?