Hoe Hard Geanodiseerd Kookgerei Binnen En Buiten Schoon Te Maken?

Hard geanodiseerd kookgerei is een van de meest populaire soorten kookgerei in de moderne keuken. Mensen kiezen dit kookgerei vanwege de vele geweldige functies. Dit kookgerei is lichtgewicht, duurzaam, sterk en betaalbaar. Geanodiseerd kookgerei maakt het kookgerei harder dan andere gebruikelijke metalen kookgerei. Als je je geanodiseerde kookgerei een beetje onderhoudt, zal het je lange tijd uitstekende prestaties leveren.

Het beste is dat hard geanodiseerd kookgerei veilig kan worden gebruikt voor gezond koken. Sommige mensen zijn bang om een hard geanodiseerd kookgerei te hebben omdat ze niet weten hoe ze voor dit kookgerei moeten zorgen. In dit artikel zal ik enkele zeer nuttige tips delen over het reinigen van hard geanodiseerd kookgerei, zowel van binnen als van buiten . Laten we eens kijken wat je kunt doen.

Tips En Trucs Voor Het Reinigen Van Hard Geanodiseerd Kookgerei

Tips En Trucs Voor Het Reinigen Van Hard Geanodiseerd Kookgerei

Als u uw hard geanodiseerde kookgerei niet op de juiste manier schoonmaakt, wordt het binnen zeer korte tijd onbruikbaar. Daarom moet je je kookgerei perfect schoonmaken om er goed voor te zorgen. Hier zijn enkele manieren om geanodiseerde pannen en potten goed schoon te maken.

Hoe de binnenkant van hard geanodiseerd kookgerei schoon te maken?

Zorg ervoor dat je je geanodiseerde kookgerei van binnen schoonmaakt. Er zijn manieren om de binnenkant van hard geanodiseerd kookgerei net onder te reinigen.

  • Gebruik de juiste reiniger

Het is belangrijk om je kookgerei met de juiste reinigingsmiddelen schoon te maken om ze te beschermen tegen onverwachte schade. Je keukengerei kan snel beschadigd raken als je dat niet doet.

  • Gebruik mild afwasmiddel om je kookgerei schoon te maken

Gebruik voor het reinigen van hard geanodiseerd kookgerei eerst een mild afwasmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om kookgerei met antiaanbaklaag schoon te maken. Bijtende wasmiddelen kunnen de antiaanbaklaag van uw pannen beschadigen. Vermijd het gebruik van zuiveringszout of alkalische reinigingsmiddelen in hard geanodiseerd kookgerei.

  • Gebruik mild schuurpoeder

Om hard geanodiseerde potten en pannen schoon te maken, kunt u mild schuurpoeder gebruiken. Schrob de binnenkant van het kookgerei met niet-schurende sponzen, zachte borstels, schuursponzen, vaatdoeken of vodden. Gebruik geen staalwol op het oppervlak van kookgerei met antiaanbaklaag. Staalwol kan krassen of beschadigingen aan het oppervlak van de pannen of potten veroorzaken.

  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor kookgerei

U moet het gebruik van reinigingsoplossingen vermijden die niet bedoeld zijn voor het reinigen van uw hard geanodiseerde kookgerei. Gebruik geen ovenreinigers of bijtende reinigingsmiddelen op uw kookgerei.

Gebruik geen vloeibare huishoudelijke reinigingsmiddelen zoals voegenreiniger, vloerreiniger, zilverpoets, porseleinreiniger of voegreiniger. Deze reinigingsmiddelen bevatten vaak bleekmiddel of ammoniak, wat schadelijk kan zijn voor kookgerei met antiaanbaklaag.

  • Was kookgerei voor gebruik

Was het kookgerei grondig voor gebruik en droog het perfect af. Als u echter nieuw geanodiseerd kookgerei in uw keuken heeft, moet u het voor gebruik afwassen. U kunt warm water en zacht afwasmiddel gebruiken om het eenvoudig schoon te maken.

  • Laat het kookgerei volledig afkoelen

Laat hete pannen niet in koud water zinken. Laat uw pannen of potten volledig afkoelen voordat u ze afwast. Koud water kan je hete pannen omhullen of ondersteboven keren.

Er is nog een handige optie voor jou, je kunt je hete pannen of potten in heet water zetten en koude pannen in koud water. Zo voorkom je dat je keukengerei wordt ingepakt.

  • Reinig na elk gebruik

Om onverwachte rommel te voorkomen, is het raadzaam om je potten en pannen na elk gebruik schoon te maken. Je hard geanodiseerde kookgerei met antiaanbaklaag kan worden schoongemaakt met water of worden schoongeveegd met een vochtige doek. Hierdoor worden eventuele resten verwijderd en is je kookgerei klaar voor het volgende gebruik.

  • Was de pannen of potten met warm water en zeep

Calphalon hard geanodiseerd kookgerei reinigt u het beste met de hand. Om potten en pannen schoon te maken, kunt u warm of koud water met mild afwasmiddel gebruiken. Of u kunt uw keukengerei afwassen met een mild afwasmiddel. Zo was je je kookgerei snel af.

U kunt echter ook de onderstaande video bekijken voor meer informatie over het reinigen van Calphalon hard geanodiseerde potten en pannen.

  • Gebruik de Boil Dish Soap in je kookgerei om moeilijke vlekken te verwijderen

Als u zeer hardnekkige vlekken of resten op het kookgerei hebt, kunt u afwasmiddel in het kookgerei laten sudderen. Voeg water toe aan uw pan en voeg vervolgens mild afwasmiddel of afwasmiddel toe. Het moet minstens 20 minuten koken en daarna 30 minuten laten afkoelen.

Gebruik een zachte borstel of schuursponsjes om eventuele vlekken te verwijderen. Goed uitspoelen en met veel water afspoelen.

Hoe Hard Geanodiseerd Kookgerei Schoon Te Maken?

Het schoonmaken van de buitenkant van het kookgerei is het essentiële onderdeel om het er nieuw en glanzend uit te laten zien. Hier zijn enkele effectieve tips voor het reinigen van de buitenkant van hard geanodiseerd kookgerei. Bekijk het om uw hard geanodiseerde potten en pannen er als nieuw uit te laten zien.

  • Gebruik bakpoeder en wateroplossing

Sommige soorten hard geanodiseerd kookgerei zijn niet bestand tegen krassen waardoor je het goed moet schoonmaken. Aangebrand voedsel kan krassen veroorzaken. Zuiveringszout en water helpen je kookgerei te beschermen.

Houd je nylon scrubber een half uur in het water en bakpoeder. Spoel vervolgens de geanodiseerde pannen en potten ongeveer een half uur af met het bakpoeder mengsel. Was ze tot slot met water.

  • Week pannen en potten met antiaanbaklaag in warm water en zeep

U kunt het kookgerei ook in heet of warm water met zeep laten weken om vlekken te verwijderen. Gebruik een schoonmaakborstel of vaatdoek om de verbrande etensresten of vlekken te verwijderen. Spoel het kookgerei daarna af met schoon water.

Onthoud één ding: doe je geanodiseerde kookgerei nooit in de vaatwasser. Omdat de vaatwasser het kookgerei zou kunnen verkleuren.

  • Gebruik een zacht schuurpoeder

U kunt schuurpoeder en warm water gebruiken om vlekken of brandplekken van uw geanodiseerde kookgerei te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een zachte schuurspons om de vlek te verwijderen.

Spoel de buitenkant van de pannen zorgvuldig af en was deze met normaal water. Om uw kookgerei goed te kruiden, droogt u het na elke wasbeurt volledig af.

laatste gedachten

Deze tips voor het reinigen van de binnen- en buitenkant van geanodiseerd aluminium helpen u bij het correct reinigen van uw kookgerei. Door al deze methoden toe te passen, kunt u uw geanodiseerde kookgerei voor een lange tijd beschermen.

Bovendien is hard geanodiseerd kookgerei anders dan ander gewoon kookgerei. Je moet dus extra voorzichtig zijn om het langer mee te laten gaan.

Een andere tip is om geanodiseerde pannen met antiaanbaklaag in te vetten met olie. Dit zal helpen voorkomen dat voedsel eraan blijft plakken. U kunt geanodiseerd kookgerei ook eenvoudig herstellen met de bovenstaande methode.