Hoe Gietijzeren Kookgerei Potten, Koekenpannen En Pannen Schoon Te Maken

Gietijzeren kookgerei is een van de meest duurzame kookgerei, heeft natuurlijke antiaanbakeigenschappen en biedt ook uitstekende warmtegeleidingen. Dit soort kookgerei heeft echter ook enkele nadelen. In tegenstelling tot andere gebruikelijke kookgerei met antiaanbaklaag, is gietijzeren kookgerei gevoelig voor roest. Ook dit kookgerei heeft extra aandacht en zorg nodig om roest te voorkomen. Ook kunt u roest voorkomen door de juiste reinigingsprocedures te volgen. In dit bericht krijgt u enkele meest effectieve manieren om gietijzeren kookgerei schoon te maken. Deze methoden zorgen ervoor dat uw gietijzeren kookgerei roestvrij is en er geweldig uitziet.

Effectieve Methoden Voor Het Reinigen Van Gietijzeren Kookgerei

Effectieve Methoden Voor Het Reinigen Van Gietijzeren Kookgerei

Gietijzeren kookgerei kan op verschillende manieren worden gereinigd. Hopelijk helpen deze processen je om je kookgerei moeiteloos schoon te maken.

Traditionele methode om gietijzeren kookgerei schoon te maken

Nadat je klaar bent met koken, was je je koekenpan of gietijzeren pot met heet water. Dit is de beste tijd om je gietijzeren pan schoon te maken. Giet heet water rechtstreeks in de hete pan (dit proces wordt alleen aanbevolen voor gietijzeren kookgerei dat niet van toepassing is op ander metalen kookgerei). Spoel de pan één keer af om grote stukken aangekoekt voedsel te verwijderen. Vul vervolgens de pan met water. Giet voldoende water zodat het aangekookte gebied met water wordt gevuld.

Als je pan nog moet worden schoongemaakt en hij is koud, breng hem dan weer op temperatuur. Verwarm het water op het fornuis tot het kookt. Schraap de bodem en het zicht op de pan lichtjes met een brede spatel om eventueel achtergebleven voedsel los te maken. Zet de brander uit en laat het water weglopen. Veeg de pan af met een paar papieren handdoeken. Gebruik het volgende om een dunne laag plantaardige olie of bakvet op het oppervlak aan te brengen:

Gebruik Baking Soda om roest van je kookgerei te verwijderen

Zuiveringszout kan worden gebruikt om lichte en dunne roest van gietijzeren kookgerei te verwijderen. Dit effectieve ingrediënt heb je waarschijnlijk al

in je keuken hebben. Strooi een kleine hoeveelheid baking soda op het oppervlak van de pan. Je kunt wat water aan de baking soda toevoegen om een grove pasta te maken. Gebruik een spons om de pasta in het aangetaste deel van de pan te schrobben. Laat de pasta even zitten. Je kunt het wassen met kraanwater. Indien nodig kunt u het proces herhalen om ander schuurmiddel te verwijderen.

Maak Roestige Gietijzeren Koekenpan Schoon Met Azijnoplossing

Maak roestige gietijzeren koekenpan schoon met azijnoplossing

Azijn is het beste ingrediënt om roest van kookgerei te verwijderen. Maak een combinatie van een gelijke portie water en witte azijn. Gebruik voldoende azijn en water om de pan volledig onder te dompelen. De oplossing moet worden gemengd in het gebied waar de pan moet worden geweekt, zoals de emmer of gootsteen. Laat de pan in de emmer of de gootsteen weken tot hij roest. Controleer de pan na elk half uur enzovoort. Verwijder de pan zodra de roest is gesmolten.

Was de pan onmiddellijk nadat u hem uit de azijnoplossing heeft gehaald. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm zeepsop om de azijnresten te verwijderen. Voor een zachte scrub kunt u een spons of borstel gebruiken. Om de pan te drogen, veegt u hem af met een handdoek. Om overtollig water te verwijderen, plaatst u de pan in een warme oven en bakt u deze ongeveer 30 minuten.

Gebruik Zout Om De Roest Van Gietijzeren Kookgerei Schoon Te Maken

U kunt zout gebruiken om moeilijke roest van gietijzeren koekenpan of pot te verwijderen. Strooi zout op het oppervlak van de pan. Zorg ervoor dat de pan goed vergrendeld is.

De grootte van je koekenpan bepaalt hoeveel zout je moet gebruiken. Voor een gietijzeren pan van 30 cm is ongeveer een halve kop zeezout nodig. Gebruik een papieren handdoek om de bodem van de pan met zout te schrobben. Schrob voorzichtig de randen en het midden van je pan.

Als je de roest hebt verwijderd, spoel je de pan grondig af onder de kraan. Maak de pan schoon door al het zout eruit te spoelen. Gebruik een papieren handdoek om de pan onmiddellijk schoon te vegen. Gietijzeren pannen kunnen gemakkelijk roesten, dus het is belangrijk om ze meteen te drogen.

Maak De Buitenkant Van Het Kookgerei Schoon Met Zuiveringszout

Het schoonmaken van de buitenkant van een gietijzeren pot of pan is niet zo moeilijk als je denkt. Zuiveringszout kan worden gebruikt om de buitenkant van uw gietijzeren koekenpan schoon te maken. Draai de pan ondersteboven en breng een ruime hoeveelheid zuiveringszout gemengd met een beetje water aan op het getroffen gebied. Laat de baking soda een paar minuten goed zitten. Gebruik een niet-schurende spons om het gebied te schrobben. Wrijf zachtjes over het verroeste gebied. Gebruik een paar papieren handdoeken om eventuele pasta te verwijderen. Zuiveringszout kan worden gebruikt om eventuele vlekken van de buitenkant van uw pan te verwijderen.