Een goede machine hebben is niet alles. Elk apparaat heeft een limiet voor hoe goed het kan presteren. Na dat punt stopt de machine met werken. Hiervoor zijn twee dingen verantwoordelijk: de duurzaamheid, die vaak na een paar dagen gebruik begint af te nemen.
Het andere is onderhoud; goed onderhoud kan uw apparaat een langere levensduur geven.
Gasfornuizen moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat ze snel vuil kunnen worden door gemorst voedsel.
Als het je lukt om de gemorste vloeistoffen weg te vegen, zal je kachel elke keer weer sprankelen. Het is niet altijd mogelijk om daarna op te ruimen vanwege andere prioriteiten.
U kunt last krijgen van verstopte branders en aangebrand voedsel. Sommige vervuilingen worden hard en kunnen niet worden schoongemaakt door ze af te vegen.
In dergelijke gevallen moet u eerlijk naar de situatie kijken. Ik bedoel te zeggen dat je een grondige reiniging van je gasfornuis nodig hebt om er weer als nieuw uit te zien.
Ook hier presenteert mijn vriend Elitecooker een aantal geweldige tips om je gasfornuis superschoon te houden. Leer hoe u een gasfornuis schoonmaakt
Leer Hoe U De Gaskookplaat Schoonmaakt
Voor het reinigen van uw gasfornuis is meestal een milde zeep, wat heet water, keukenhanddoeken, papieren handdoeken, een paperclip, een tandenborstel en een schrobber of wisser nodig die u nodig hebt om het uitgeharde vet of vuil te verwijderen. U moet elk van deze items één voor één gebruiken.
Startpunt
Zet het gasfornuis uit en laat het afkoelen. Omdat je er niet aan durft te werken zolang het warm is.
Roosters en doppen verwijderen
Warm water moet aan de gootsteen worden toegevoegd . Voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Verwijder nu de branderkappen en roosters van het gasfornuis en laat vervolgens alle onderdelen in het spoelbakwater weken.
Hierdoor worden vastzittende voedseldeeltjes losgemaakt.
Veeg de kookplaat af met een droge doek
Tegelijkertijd moet je zorgen voor de kookplaat die vol vuil en smerig is. U kunt de kookplaat schoonmaken met keukenpapier of een theedoek.
De bovenkant hoeft niet schoongemaakt te worden. Het is voldoende om de olie, het vuil en het voedsel van de bovenkant van de kachel te verwijderen.
Gebruik zeepwater op de top
De volgende stap is om met de zachte kant voorzichtig zeepwater op de kachel aan te brengen. U moet oppassen dat er geen zeepsop in de openingen van de kachel komt, omdat dit schade kan veroorzaken.
Laat het geheel 5-10 minuten zijn zoals het is.
Weg Met Het Hardnekkige Vet
Soms kunt u het verbrande vet aan de bovenkant tegenkomen dat niet met het zeepsop wordt verwijderd. Je kunt zuiveringszout gebruiken om het vet plakkeriger te maken.
Zelfs het taaiste aangekoekte vet kan ook worden verwijderd, maar hier moet je wat extra moeite voor doen.
Wis De Brandstofpoorten Om De Blokkades Te Verwijderen
Brandstofpoorten zijn de meest vitale onderdelen van een gasfornuis, omdat ze de broodnodige brandstof aan de kachel leveren om vuur te produceren.
Om verstopping of brandgevaar te voorkomen, moeten ze worden schoongemaakt. Om de verstopping te verwijderen, moet u een paperclip gebruiken om de verbrande voedseldeeltjes uit de poort te halen.
Maar als u merkt dat er veel voedseldeeltjes aan de poort blijven kleven, hoeft u alleen maar een tandenborstel te gebruiken en voorzichtig te borstelen om alle deeltjes uit de poort te verwijderen.
Kookplaat schrobben
Gebruik een spons die nat is gemaakt met een paar druppels afwasmiddel om de kookplaat schoon te maken. Werk goed in een cirkelvormige beweging om hardnekkige vlekken van het oppervlak te verwijderen.
Maar tijdens het werken de spons regelmatig uitwringen en opnieuw natmaken om te voorkomen dat de brandstoftop nat wordt. Omdat zodra de brandstofpoorten te nat worden, u problemen zult hebben met het ontsteken totdat het weer uitdroogt.
Droog de kookplaat uit
Nadat u klaar bent met schoonmaken, spoelt u het oppervlak grondig af met water om eventuele zeepresten te verwijderen. Om het oppervlak te drogen, gebruikt u een theedoek om het schoon te vegen.
Boost het oppervlak
U kunt een microvezeldoek gebruiken om de kookplaat te polijsten. Hierdoor zal het weer gaan glanzen.
De andere onderdelen schoonmaken
Nu is het tijd om voor de roosters en de branderkappen te zorgen die eerder in het zeepsop in de gootsteen zijn gedrenkt. Schrob ze een voor een met de spons om de voedselresten gemakkelijk te verwijderen.
Daarna afspoelen met schoon water en afdrogen met alleen een schone theedoek om ze weer gebruiksklaar te maken.
Om De Gasbranders Schoon Te Maken
U kunt de kookplaat niet schoonmaken terwijl u de gasbranders schoonmaakt. U kunt uw branders en branders reinigen door ze in een sopje te dompelen. Schrob ze vervolgens om vet en vlekken te verwijderen.
Zet De Dingen Allemaal Weer In Elkaar
Nadat al het schoonmaken, afvegen, drogen en drogen is gedaan, kun je de branders en roosters weer op hun plaats zetten.
Andere manieren
Soms geeft de handmatige methode niet altijd de beste resultaten. Als dat gebeurt, kunt u een elektrisch gereedschap met een polijsthulpstuk gebruiken om de markeringen gemakkelijk te verwijderen.
Zuiveringszoutpasta kan worden gebruikt om het vet te verdunnen en het schoonmaken te vergemakkelijken. Een scherp mes en scheermesje zijn ook handig bij het verwijderen van de dikke lagen vet en andere vettige deeltjes.
Dagelijkse Reiniging Van De Kookplaat
Door uw gasfornuis regelmatig af te vegen en schoon te maken, kunt u de gemorste vloeistoffen verhelpen, zodat u niet vroeg voor een grondige reiniging hoeft te gaan.
U kunt na elk gebruik een mengsel van azijn, water en bakpoeder gebruiken om etensresten of gemorste etenswaren op te ruimen. Zo blijft uw gasfornuis glanzend en als nieuw.
Check How Vrij Eenvoudig Te Reinigen Gaskookplaat
Laatste woorden
Goede reiniging kan altijd zorgen voor een betere duurzaamheid van elk soort keukenapparaat, of het nu een gasfornuis, gasfornuis, gootsteen of ander materiaal is.
Als u ervoor kunt zorgen dat deze items schoon zijn, kunt u ook genieten van gezond voedsel en recepten. Deze tips helpen je om je gasfornuis duurzaam en schoon te houden.