Enchilada Versus Empanada. Zijn Enchiladas & Empanada Anders?

Hoewel empanadas en enchiladas erg op elkaar lijken, zijn het twee verschillende specialiteiten. Kent u echter de verschillen?

Als het antwoord nee is, is de post van vandaag iets voor jou. Dit bericht beantwoordt al je vragen over enchiladas vs empanadas. Scroll naar beneden voor een vergelijking van deze heerlijke gerechten.

Wat Zijn Ze Eigenlijk?

Enchilada

Om met overgebleven voedsel om te gaan, vonden de Mexicanen oorspronkelijk Enchiladas uit . Het vroegst gerapporteerde recept was een tortillabroodje met chilisaus. Toch zijn enchiladas geëvolueerd tot een gerenommeerde snack met tal van nieuwe aanpassingen door de generaties heen.

Empanada

Empanadas zijn genoemd naar het Spaanse werkwoord empanar, dat in brood wikkelen of omhullen betekent. Een empanada is dus een gefrituurde of gebakken omzet in de vorm van een halve maan. Dit gebak is door de jaren heen zo populair geweest dat het nu in bijna alle landen te vinden is.

Dit Zijn De Belangrijkste Verschillen

Oorsprong

Enchiladas begon in Mexico, waar de lokale bevolking verschillende ingrediënten in tortilla’s verpakte om etensresten te verwerken. De geschiedenis van dit heerlijke gerecht gaat terug tot de Maya-periode. Het was jarenlang een plaatselijke gewoonte en dat is het nog steeds.

Maïstortilla’s met visvulling waren de eerste enchiladas die werden gezien. De Spaanse veroveraars zorgden ervoor dat al het voedsel dat de Mexicanen consumeerden bij hun aankomst in Mexico registreerden. Het werd zelfs vermeld in een van de klassieke Mexicaanse receptenboeken die in de jaren 1800 werden gepubliceerd.

Empanados daarentegen komen uit Galicië (Spanje) en Portugal. Tijdens de Moorse veroveringen ontstonden ze aanvankelijk in het middeleeuwse Iberia.

Catalaanse, Italiaanse en Franse keukens worden ook vermeld in een Catalaans kookboek uit 1520. Bovendien geloven veel mensen dat empanadas aanpassingen zijn van samosa’s die met Arabisch vlees gevuld gebak zijn.

Een empanada is een handige en voedzame lunch voor werkende mensen in Galicië en Portugal, vergelijkbaar met een grote taart die in stukken wordt gesneden.

Galicische immigranten hebben van de empanada galega een populair Latijns-Amerikaans gerecht gemaakt. Deze delicatesse werd ook door Spaanse immigranten naar Latijns-Amerika gebracht en is nog steeds populair in de Filippijnen.

Buitenomslag

Het meest opvallende verschil tussen deze 2 gerechten zijn de wraps.

Tortilla is een Spaanse bijnaam die kleine cake betekent. Het werd door de Spanjaarden vanuit Midden-Amerika naar Europa overgebracht en noemde het de tortilla.

Enchiladas gebruiken maïstortilla’s als hun wraps. Deze wraps zijn delicaat maïsbrood dat mensen in heel Mexico vonden en vertegenwoordigen ’s werelds beroemdste etnische brood in honderden restaurants, taco-stalletjes en boodschappen.

Empanadas daarentegen gebruiken deegdeeg (zogenaamde pte-brise). Deze essentiële wraps bevatten over het algemeen tarwe, vetten en water, plus suiker, eieren, roomkaas of melk. Dat verklaart waarom ze veelzijdig zijn voor zowel zoete als zoute gerechten.

De belangrijkste functie van gebak in het verleden lijkt te zijn om vlees in gebakken voedsel te wikkelen om de vullingssappen te bewaren, de ingrediënten te stomen en de vullingen te beschermen.

In middeleeuws Europa beoefende de lokale bevolking deze banketbakkersmethode in het noorden, waar aanzienlijke vetten het voordeel hadden ten opzichte van oliën, waardoor grotere gebakjes mogelijk waren.

Vullingen

Ook maken de vullingen empanadas en enchiladas anders.

De keuze van enchilada-vullingen is geheel aan de gasten. Ofwel het kan vers vlees zijn of zelfs restjes. Je kunt zelfs alle eiwitten verwijderen en zwarte bonen of groenten toevoegen aan je Enchilada als je vegetariër bent.

De twee meest geprefereerde enchiladas-eiwitvullingen zijn ondertussen kip en rundvlees. Gelukkig kun je tegenwoordig in theorie elke eiwitoptie toevoegen aan je Enchilada. Helaas bieden ze echter alleen hartige opties, geen zoete.

Empanada-vullingen kunnen anders worden gemaakt dan enchiladas. Ze kunnen ook zoete en hartige opties aanbieden.

Galicische en Portugese empanadas worden meestal gemaakt met tonijn, sardines of chorizo. De vullingen kunnen ook kabeljauw en varkensvlees bevatten. Tegenwoordig heeft elk gebied er zijn eigen kijk op.

Zoute empanadas van kip, champignons, hazelnootvlees, rozijnen, kaas en ham zijn bijvoorbeeld beroemd in Argentinië. Mexicanen houden van zoete empanadas gemaakt met fruit of fruitjam vullingen. U kunt hier echter nog steeds terecht voor een hartige empanada van vlees naar uw smaak.

Gekruide aardappelen, appels, aardbeien en kweepeer (groene, zure, fruitachtige appels) zijn bijvoorbeeld ook behoorlijk bekende keuzes. Sommige kunnen ook zoete melk of grot/zoete melk bevatten. Guave is ook een populaire keuze in Cuba omdat ze heerlijk en rijk aan eiwitten zijn, net als gehakt.

Saus

Deze 2 heerlijke delicatessen zijn te combineren met verschillende sauzen.

Mexicanen gebruiken het liefst twee speciale dressings voor enchiladas: Verde (een groene chilisaus) of Rojo (een rode chilisaus). Hun recepten zijn supereenvoudig, met slechts een paar essentiële ingrediënten zoals gedroogde rode of groene chilipepers, tomaten, knoflook, ui en zure room.

Omdat het kenmerkende ingrediënt chili is, zijn enchiladas meestal pittig.

Leer hoe u Rojo of Verde sauzen maakt.

Aan de andere kant hebben empanadas ook hun kenmerkende saus. De meeste empanadas met vlees of vis bevatten tomaat, knoflook en een uiendressing.

Bekijk hier hoe je empanadasaus maakt:

Kooktechniek

Er is nog een verschil tussen empanadas en enchiladas: hoe ze worden gemaakt.

Om authentieke Mexicaanse enchiladas te maken, bereiden koks eerst een chilisaus. Dit geeft de enchiladas hun unieke smaak.

De koks vullen de maïstortilla’s vervolgens met de ingrediënten voordat ze de rol in de kenmerkende chilisaus bedekken. Hoewel verschillende huidige versies vereisen dat kaas aan de vulling wordt toegevoegd, geven de meeste mensen er de voorkeur aan om het als garnering te serveren.

Daarna zetten ze de enchilada’s in de oven om te koken tot alles klaar is. Daarna mogen ze de laatste momenten geraspte kaas over de enchilada’s strooien voor een gesmolten kaascoating.

Verschillende gebieden van Mexico gebruiken meerdere benaderingen van de empanada-bereidingsprocedure. Inwoners van Salta bakken empanadas; De inwoners van Tucuman bakken ze.

De eerste stappen zijn hetzelfde, of je ze nu bakt of frituurt. Maak eerst je vulling, dan het deeg. Leg ze dan allemaal bij elkaar en bak of bak ze tot slot.

Enchilada Of Empanadas: Welke Past Het Beste Bij Jou?

Als je nu door alles hebt gescrold maar nog steeds niet weet welke je moet proberen, overweeg dan een paar dingen hier:

Enchilada’s:

  • Wanneer u de voorkeur geeft aan vulling boven buitenverpakking.
  • Het duurt slechts 5 minuten om één Enchilada te maken.
  • U kunt onderweg extra ingrediënten toevoegen, zoals pico, bonen of kaas.
  • Je kunt ze eten met sauzen of gesmolten kaas, wat uitstekend is als je een lichte snack wilt.

Empanadas:

  • Als je een betere combinatie wilt tussen korst en vulling.
  • Gebak is beter dan tortillawraps.
  • Empanadas kunnen zowel zoet als hartig zijn.
  • Als je niet veel tijd hebt om empanadas te bereiden.

Veelgestelde Vragen

Zijn Kip En Kaas Populaire Vullingen Voor Deze Gerechten?

Ja.

Deze Twee Zijn Populairder Dan Burrito’s.

Naar mijn mening zijn het allemaal populaire gerechten die je in de Verenigde Staten en Mexico kunt vinden.

Conclusie

Dat is onze complete Enchilada vs empanada-gids. We weten dat het een uitdaging is om tussen deze twee delicatessen te kiezen, omdat elk zijn eigen sterke punten heeft. We hopen dat u onze uitgebreide gids nuttig vindt. Ga naar je favoriete restaurant en bestel je favoriete gerecht. Veel kookplezier en eet smakelijk!